Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

Elevă din județul Satu Mare, vedetă pe TikTok. Muncește zilnic pe câmp cu tractorul

O elevă din județul Satu Mare a devenit vedetă pe rețelele de socializare cu o rețetă inedită, informează știrilekanald.ro. Tânăra în vârstă de 17 ani, din comuna Botiz, nu se laudă cu haine, bijuterii sau mersul prin cluburi. Muncește zi de zi pe câmp, cu tractorul, și a ajuns să se ocupe de zeci de hectare de teren, la fel ca fermierii mult mai experimentați.

„Astăzi suntem la ierbicidat. GPS-ul ne arată unde ar trebui să mergem, ne arată urma, ne măsoară unde ar trebui să mergem. Ne arată câte hectare facem, viteza”, spune Denisa pentru știrilekanald.ro.

Așa arată o zi obișnuită din viața Denisei. Are 17 ani și zi de zi urcă în tractor. Doar pe câmp, niciodată pe șoselele publice: „E ceva fenomenal!”. 

A moștenit dragostea pentru agricultură din familie. Și a îmbrățișat această meserie cu tot sufletul. Nimic nu i se pare complicat. Anul trecut, de pildă, a arat 60 de hectare de teren: doar ea și utilajul de mare capacitate.

Denisei i se luminează fața când discută despre pasiunea ei. Adevărata bucurie e să lucreze pământul, indiferent de greutăți. Nici nu are nevoie de alte distracții, precum tinerii de vârsta ei. Familia Denisei muncește, în total, 160 de hectare.

Denisa își popularizează pasiunea și pe TikTok, rețea pe care a ajuns vedetă, cu peste 38 de mii de urmăritori și aproape 800 de mii de aprecieri. „Mulți mă admiră, dar sunt unii care sunt mai răi și spun că vai, e numai o fată care stă în tractor, nu face nimic. Dar fac ceva!” a explicat Denisa pentru știrilekanald.ro.

Acum este elevă în clasa a XI-a și e hotărâtă să urmeze studii tot în domeniul agricol.

6 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Ridic pălăria !

  2. Satmarean Răspunde

    Bravo Denisa !!! Felicitări familiei !!! Asta da, așa ar trebui să fie toți tinerii din ziua de azi, este un etalon excelent, un exemplu demn pentru un viitor frumos și bun. Toată stima !!!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Respect Denisa.

  4. Alin Răspunde

    M-ai sunt și altele care muncesc, numai să le căutați!!!

  5. Nico Răspunde

    Foarte frumos din partea ta Denisa ,ar trebui sa ia și alții exemplu tau , atunci ar fi toți ok că și tine , felicitări

  6. România reală Răspunde

    Numai să se țină de carte pentru că la ce utilaje inteligente se folosesc acuma nu mai ajunge ce înveți de la bătrâni. Trebuie și aia dar nu mai ajunge dacă vrei să faci performanță. E foarte mare nevoie de tineri specialiști în agricultură școliți ca să nu ajungem de tot dependenți de importurile de mizerii turcești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.