Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Delegație din Satu Mare, la caravana Uniunii Mondiale de Folclor din Spania

Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.), în colaborare cu Federația de Folclor din Spania „Queixumes dos Pinos”, a organizat, în perioada 15-18 iunie 2023, ,,Caravana Uniunii Mondiale de Folclor – Jose Antonio Vinas”.

Delegația României a fost formată din: Dorel Cosma – președintele Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.), Pahone Pop – trezorierul adjunct a Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.), Robert Laszlo – prim-vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România, Lucian Stroe– vicepreședintele Asociației Naționale de Folclor din România, cât și din solistele: Bianca Angela Cionca (Satu Mare), Camelia Cherecheș (Sălaj) și Andra Sâiu (Olt).

Delegațiile participante au fost primite la Consiliul Provinciei Ourense, unde vicepreședintele Rosendo Luis Fernández, le-a urat un bun venit tuturor oaspeților.

În provincia Galicia– Spania a avut loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2023. Timp de patru zile, reprezentanți din România, Spania, Franța, Italia, și Israel au promovat cântecul și portul popular din țările din care provin.

În fiecare zi, au fost programate manifestări artistice în care au evoluat artiști din țările participante, iar spectacolele susținute în anumite săli cât și în localitățile: Laias, Plaza de Luintra, Plaza delAyuntamiento, în prezența a sute de participanți, au fost de înaltă ținută.

Remarcăm faptul că, artistele din România au cucerit de fiecare dată publicul, acestea fiind filmate și de către postul de televiziune din Galicia.

Ediția din acest an, a purat numele fostului vicepreședintele IGF (Uniunea Mondială de Folclor), Jose Antonio Vinas, organizatorul acestei caravane de folclor, care din păcate în anul 2021 a trecut la cele veșnice. Cu această ocazie s-a dezvelit un monument dedicat celui care a fost Jose Antonio Vinas, iar mama omului de cultură Maria Rita Mira Doallo, a preluat coordonarea tuturor proiectelor pe care le-a avut fiul ei.

Caravana IGF, a fost inițiată de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, și a prins contur în urmă cu nouă ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania.

2 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Da chiar in opinca ?

  2. Dan Răspunde

    Daca mergea in tinuta Saseasca avea mai mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.