Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTO. Un sătmărean căutat în toată lumea, prins aseară

Unul dintre cei mai căutați sătmăreni din lume a fost capturat luni seara, informează Gazeta de Nord-Vest. Sătmăreanul Viorel Amariei, cel care este pe lista celor mai căutați oameni din România, a fost prins la aeroport în Bucuresti. Viorel Amariei, zis Galbenul, este căutat de vreo 5 ani.

Curtea de Apel Oradea a decis, în 2017, ca interlopul sătmărean Viorel Amariei, zis Galbenu, să execute o pedeapsă de doi ani cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, alături de omul de afaceri Alexandru Voinea din București. Tribunalul Satu Mare îl condamnase anterior la un an de închisoare cu suspendare. Sentința Curții de Apel Oradea este definitivă.

Membrii grupării dirijate de interlopul sătmărean preluau de la grupări specializate în furturi de utilaje agricole care acționau în diferite țări din Europa astfel de utilaje, în special tractoare foarte scumpe pe care le introduceau în România, transportul fiind efectuat cu autovehicule de mare capacitate (TIR-uri) și le valorificau apoi sub prețul lor real, fie direct, fie prin intermediari, către persoane care le utilizau în agricultură.

Autoritățile franceze au emis pe numele său un Mandat European de Arestare, în vederea executării unei pedepse de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și furt calificat de utilaje agricole, cu un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Reamintim faptul că în 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Viorel Amariei din Satu Mare şi Alexandru Voinea, persoane fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iunie-octombrie 2013, inculpaţii Viorel Amariei şi Alexandru Voinea i-au pretins unui denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 3 milioane lei, invocând o influenţă asupra fostului ministru al finanţelor, Chiţoiu Daniel, cu promisiunea că îl vor determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea (CET Oradea).

Prin acest demers, denunţătorul urma să-şi recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea (CET Oradea) îi datora în schimbul cărbunelui livrat de societatea denunţătorului. În aceeaşi perioadă, inculpaţii Viorel Amariei şi Alexandru Voinea, prevalându-se de aceeaşi influenţă pe care ar fi avut-o asupra unor funcţionari din cadrul Guvernului României (Ministerul Economiei), i-au pretins aceluiaşi denunţător un comision de 18% din valoarea unui contract de 9.150.900 lei. De această dată, inculpaţii i-au promis că îi vor determina pe funcţionarii respectivi să atribuie, direct, către societatea comercială administrată de denunţător, un contract ce avea ca obiect ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.


Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Un comentariu

  1. solid Răspunde

    Buna ziua !

    Amariei ? Satmarean ? Ma faceti sa rad !!! HAHAHA ! Daca ziceai ca-i soldovean !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.