Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO/VIDEO. Mihai Eminescu, omagiat la Satu Mare. 134 de ani de la moartea poetului național

Joi dimineața, 15 iunie 2023, la bustul amplasat în fața Colegiului Național Mihai Eminescu, sătmărenii l-au omagiat pe marele poet, la împlinirea a 134 de ani de la trecerea în nemurire.

Ca în fiecare an, de 15 iunie, la bustul din fața Colegiului care poartă numele poetului nostru național Mihai Eminescu, sătmărenii au adus un omagiu celui care a fost supranumit – Românul Absolut. Evenimentul a debutat în această dimineață la ora 11:00, la bustul poetului de la Colegiul Național Mihai Eminescu, iar mai apoi a urmat un moment omagial la Monumentul Limbii Române de la Muzeul de Artă.

La eveniment au fost prezenți scriitori, poeți și oameni de cultură din Satu Mare.

12 comentarii

  1. tisasomes Răspunde

    Felicitări!

  2. Cascian Răspunde

    Felicitări!

  3. solid Răspunde

    Ezt is az oseim epitettek !

  4. Unul Răspunde

    Asta de vorbeste ,scuze de citeste este “Doamna” cu parcarea in curtea scolii? Sau care isi rezerva cu scaunul parcarea de langa intrarea principala a colegiului? Cat tupeu sa ai!?

  5. Satmareanu’ Răspunde

    Putea sa-l manance sifilisul mai repede :-)))

  6. Sile Răspunde

    Saracele pensionare..numai ele lipseau de acolo!!! Eminescu cred s-ar intoarce in mormant sa vada ce s-a ajuns de tara asta!

  7. ????? Răspunde

    Si el a plecat din tara Rumaneasca . Dar omagiu in fata unei cladire construit de statul maghiar pentru gimnaziu de fete este ceva absurd.

    • History Răspunde

      Nu e chiar așa. Asta e fost norocul unora că a fost construit din banii oamenilor. Apoi a venit războiul și nu au fost actele făcute pentru întabulare, nu au fost făcute formalitățile pe hârtie. Altfel era show ca și la celelalte școli. Așa cum și spitalul vechi a fost construit din fonduri publice ca și școală de băieți apoi cu războiul s-a transformat în spital de campanie și așa și a rămas. Este momentul artistic în care îți fabrici istorie care nu are absolut nici o legătură cu istoria locală. Se le fie de bine.
      PS. Oare la nimeni nu bate în ochi prezența în imediate vecinătate a bisericii Kalvaria? Că nu degeaba este unde este! Mă mir că nu s-a edificat și aici prin zonă ceva biserică ortodoxă.
      PS2. Cine se inflamează pe comentariul meu habar nu are de istoria locală. Care rămâne tot așa indiferent că le convine unora ori ba.

  8. Pop Răspunde

    Trebuia tradus si in ungureste. Nu vezi ca fac gargara ?

  9. Norik Răspunde

    Scarbe migratoare tot ce este romanesc va deranjeaza mars in Asia unde va e locul !Apropo satmarean vezi ca esti prost de crapi Eminescu nu a avut sifilis cacatule el a fost otravit cu mercur pt ca a deranjat pe maimarii vremii.

    • Norik Răspunde

      Ca nici atata nu stiu eu magar migrator de peste Carpati ca tratamentul standard pentru sifilis era cu mercur! Alupigus mie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.