Din 16/17 iunie 2023, CFR Călători dă startul programului de transport estival Trenurile Soarelui 2023, a anunțat operatorul feroviar de stat. Turiștii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de pe litoralul Mării Negre și cu Delta Dunării până la data de 10/11 septembrie 2023.
Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur. Astfel, timp de trei luni.
Trenurile Soarelui 2023. Programul detaliat
Concret, vor fi 32 de trenuri directe (16 dus/16 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 18 trenuri (nouă dus/nouă întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
38 de trenuri (19 dus/19 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care nouă perechi trec și prin București Băneasa), trei perechi numai din București Băneasa și o pereche din București Obor.
Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.
AMU POT MERE LA MARE SĂ FACĂ BAIE ÎN APĂ CU ULEI CĂ ȘI-AU ARUNCAT UCRAINENII BARAJUL ÎN AER!!!
Mamă ce idiot mai poți fi! Spune drept tragi ceva pe nas? Cum te suportă scoarța terestră? Sau din cauza ta sunt cutremurele astea dese de la noi? Ar trebui să nu-mi folosești porecla că se pare ai inteligența unei maimuțe de nici un an. Îmi cer scuze față de primate. Așa că nu sunt șanse să pricepi ceva.
În apă cu ulei de motor sau de transmisie, nu?
Nici nu stiti ca orasele de la mare baga rahatul din canalizare in mare pe teava care intra in mare la cateva sute de metrii… Acolo se amesteca, dilueaza, cu marea, si lumea face baie…
De aceea cresc asa bine algele in mare… De la *ingrasaminte naturale *….
Deja nu e chiar așa că ceva tot s-a făcut la noi. Că nu e situație ideală sau mai sunt pe alocuri probleme serioase e altă treabă. Marea Neagră de aia se comportă așa pentru că este un mediu euxinic (denumit exact după condițiile speciale de aici). Adică din cauza pragului dublu destul de ridicat (cam 90-100 m sub nivelul Mării Negre) de la Bosfor și de la Dardanele, apele mării nu se ventilează cu oxigen pe verticală și sub 90 m totul e mort. Apoi când vine o furtună se răscolește tot rahatul depus acolo de milenii. Asta alimentează ce zici tu. Și cu asta nu prea ai ce face. Mai ales că noi ecologizăm, bulgarii, turcii, țările caucaziene care deversează (să presupunem caz optimist) că și ei. Dar rușii ori ucraineenii sigur nu. Sau mai deloc. Și de acolo vine greul. Paniemaieș???? Ce vine de la noi e chiar parfum față de restul.
Mda. Acum la ofertă ai ocazia să-ți faci concediul la cușetă. Excelentă treabă! Aproape două zile dus – idem două zile întors. De ce nu mai este cursa cu avionul Constanța-Satu Mare? Că am înțeles că veșnic era full și vă tot plângeți că operatorii anulează una după alta cursele de pe aeroportul de aici? Aud ceva? CFR=catastrofă pe șine.
Melcu’ soarelui.
:)))))))). 200 lei la cuseta cu 6 paturi….Rusine CFR
Mergi cu masina pe Valea Oltului sau pe Valea Prahovei. Cei care scriu aici au mers doar spre Budapesta, n-au ieșit din oraș sau județ spre szud 😀
Dar dă-le tu atunci un motiv serios ca să meargă singuri la marea noastră ca să se lase jefuiți ziua în amiaza mare și cu servicii proaste, mâncare scumpă când pot merge pe aceeași bani și să se odihnească ca un turist adevărat la turci, croați, greci etc.! No? Asta dacă tot porți grija mafiei din turism de pe litoralul românesc.