PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Posibile alianțe pentru Satu Mare. Partidele au început să se curteze

Posibile alianțe pentru Satu Mare. Președintele USR Satu Mare, Radu Panait, a anunțat, vineri după-masa, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul pe care îl reprezintă a început să poarte discuții cu mai multe formațiuni politice în vederea formării unei alianțe pentru alegerile din 2024.

,,La Satu Mare am avut discuții cu președintele PMP, dar și discuții informale cu PNL și chiar și cu cei din PSD. Cert este că toate partidele, mai puțin UDMR, încearcă să găsească o formulă care să fie interesantă pentru sătmăreni și care să dea o nouă conducere județului și municipiului Satu Mare”, a declarat Radu Panait.

El a mai spus că, în cazul unei alianțe, USR nu va da înapoi de la principiile sale. ,,Cel mai important lucru este să oprim risipa banului public și, de asemenea, vrem să dăm o viziune pentru orașul și județul nostru”, a spus Panait, precizând, totodată, că USR a ajuns un partid adult: ,,Am trecut de partea de adolescență politică”.

Președintele USR Satu Mare a declarat, în aceeași conferință de presă, că discuții în vederea formării unei alianțe pentru alegerile de anul viitor au avut loc și la nivel național.

,,Conducerea USR de la nivel național a avut o întâlnire oficială cu o delegație din conducerea PMP pentru a tatona posibilitatea unei alianțe pentru 2024. Evident, valorile USR sunt cele care vor sta la baza unei posibile alianțe. Nu vorbim cu certitudine de o alianță, dar subiectul e deschis și dacă se va face un pol de dreapta va fi în jurul USR, bazându-ne în mod special pe principiile și pe dorința noastră de a face reformă și nu pentru a accede la funcții sau alte giumbușlucuri politice cu care ne-au obișnuit de-a lungul timpului diversele partide politice și diversele alianțe care au fost făcute”, a mai declarat Radu Panait.