Ultima actualizare: azi, 19:52

Locale

Culturi distruse de grindină la Satu Mare. Adrian Cozma dă vina pe Consiliul Județean: „V-ați lăudat cu sisteme antigrindină”

Furtuna care a avut loc joi, 20 iulie, a făcut ravagii în județul Satu Mare, mai multe culturi fiind distruse, iar pagubele uriașe. Deputatul Adrian Cozma dă vina pe Consiliul Județean, precizând că fermierii își văd compromise culturile din cauza nepăsării Consiliului Județean Satu Mare.

„Fermierii își văd compromise culturile din cauza nepăsării Consiliului Județean Satu Mare. V-ați lăudat domnule Pataki cu sisteme anti grindină încă din Aprilie 2018, apoi în 24 mai 2023 cu mare fast ați spus ca le puneți in funcțiune, 4 stații. Unde sunt? Sute de hectare de culturi sunt distruse la Doba, Vetiș și în alte localități din cauza nepriceperii și mai ales a nepăsării. Trist. Păcat, pentru că nu e treabă simplă să cultivi grâu, porumb, floarea soarelui, soia pe zeci și sute de hectare”, a precizat Adrian Cozma.

Citește și:

16 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Asta chiar e ca un supozitor.

  2. Satmareanul Răspunde

    Salutare, În naivitatea mea, am crezut în acești politicieni tineri care vor face ceva pentru comunitate. Din păcate insa, la orice pagina deschisa în media îl vad pe acest domn Cozma care face doar can can, critici ieftine, populism și scandal fără sa vina cu soluții de nici un fel. Păcat pentru aceasta comunitate frumoasa, cea a sătmărenii dar speranța se regăsește în votul de anul viitor unde liberalii sper sa vina cu candidați mai educați. Toate cele bune!

    • Loki Răspunde

      Nu prea poti sa ai asteptari cand sistemul e putred pana in maduva. Majoritatea celor tineri, prezenti in sistem, sunt odraslele sau persoane apropiate celor care sunt deja parte din sistem de ani buni de zile. Mica parte a tinerilor care vor sa faca ceva sunt repede dati la o parte sau li se inchide gura. In final, corabia se scufunda.

  3. Mae Răspunde

    Sătmărean ai citit tot ???? aparatura contra grindinei !!!!!este cumpărată și nu au pus-o în funcțiune !!!!!! Eu îi dau dreptate !!!!! Apoi dacă era utilă aparatura nu știm !!!! Dar din cîte se știe funcționează !!!!! Aici Dn Pataki a greșit !!!! Oare ce explicație găsește !!!! Că o trebuit sa meargă la party și nu o avut timp !!!!! Bravo Consilul județean !!!!!

    • c-block Răspunde

      Nu a gresit. Au fost nu stiu cate licitatii anulate, (parca 6 sau 7, deci o gramada de timp pierdut) niciodata atatea ca acum ca nu s-a prezentat nimeni cu oferte! Acum ce sa faca Pataki dupa tine? Pai nu anuleaza tot si porneste iar si iar? Tu ce faceai in locul lui? Sau te oferi in locul lui sa mergi sa dai cu subsemnatul la DNA? In rest nu se poate porni daca nu ai avizul autoritatii de autogrindina. Asta ca sa vezi ca si de asta avem. Pe hartie. Cozma tare mi-e frica nici un sfert din asta nu facea daca era el in locul lui Pataki. Numai da din clantza si comenteaza de pe margine. Ar fi o pita de mancat sa se afle cine a propus seful la acea autoritate autogrindina ca daca e politic de la #penele atunci ce va zice oare Cozma??? Intelegi acum omule?
      Proiectul cu sistemul antigrindina a pornit inca din 2018-2019. Mai putin banii. Iar fara bani nu puteai face, achizitiona, construi sau nici finaliza nimic. Ca si la varianta de ocolire. E predat de un an si oamenii tot nu au primit banii de pe urma terenurilor. Despre asta ce zice dl. Cozma? Deja e penibil ce face. Nu-i bai rezultatul va vedea cu proprii ochi la anul la alegeri. oamenii nu sunt prosti. Si ca sa vezi ca nu vorbesc aiurea vezi mai jos la pafina institutului asta de antigrindina. Cred ca la inventarea de fel de fel de autoritati multe fara rost deja suntem campioni mondiali. https://www.facebook.com/AASNACP/

    • X Răspunde

      Adevarul e ca chiar de ar fi fost functional sistemul , exact pataki trebuia sa il manevreze…ca dupa mintea lui Cozma , Pataki in calitate de Presedinte al CJSM trebuia sa stea cu ochii pe nori sa vada cand da drumu la rachete.
      Cozma…se vede ca ai inceput campania , dar esti jenant deja…oriunde este o scanteie apari si tu cu benzina!

  4. Realitatea SM Răspunde

    În poză se vede clar cum compară calitatea recoltei deputatul cu recolta “importată” din UA. Probabil duce probele la analizat.😲🥴😱 Nefericită expunere, prietenii știu de ce.

  5. Multilateral dezvoltat Răspunde

    Supozitorul asta imi place. Se pricepe la orice: tigari, drept, politica, agricultura, educatie….multilateral dezvoltat. Nici n-avem nevoie de atatia parlamentari si ministri 😉
    Propun ca Sopi, .. pardon Supi sa conduca singur tot din lumea asta larga.

  6. Gimi Răspunde

    Cozma tu ce ai făcut pentru s

  7. ?! Răspunde

    Adrian Cosma. Esti parlamentar. N-ai treaba cu grindina. Ca nu-i tara si treaba ta prostovanule. Ii treaba primarului.

  8. sătmărean Răspunde

    Ildikó e bine…???

  9. Ion ion Răspunde

    Pataki e o molimă pt judetul nostru .
    Se mișcă extrem de încet motivând mereu “respectarea legii ” dar nu face nimic sa grăbească acțiunile .
    La fel a fost și cu alte proiecte din județ. …vezi autostrada Codrului… etc.
    In schimb e f rapid la jocuri video .. dar asta nu ajuta comunitatea .

    De asemenea exemplar trebuie scăpat rapid.

  10. Cunoscut Răspunde

    D-nul Cozma stie multe, dar uita cateva lucruri, de la un prototip pina la mai multe bucati, este cale lunga!!
    Din pacate acest proiect este mai complicat decat pare la prima vedere!! Oare de ce nu a reusit inca nici un consiliu sau autoritate sa puna in functiune?? Raspunsul e simplu!! Fara autorizare de la autoritate, nu se poate integra in sistemul national!!

  11. Cristi Răspunde

    Ieri seara schimbam canale TV si pe Antena3 vorbeste Cozma despre aberatiile ce le are in portofoliu deobicei.
    Daca vreodata am sa te vad in Satu Mare pe strada, am sa te opresc respectuos sa-ti comunic cat deserviciu si rusine aduci pe capul Satmarenilor. Tu nu te uiti seara in oglinda?… nu iti faci niciodata o autoanaliza sa vezi le ce nivel esti si eventual sa cresti din acel punct? Daca esti cunoscut la nivel national ca “politicianul supozitor”, nu te gandesti ca este un motiv pentru care se intimpla acest lucru? Cum crezi ca cineva poate sa lucreze cu tine in echipa cand non stop ai acest aer de arogant si cel care le stie pe toate?
    Personal consider ca nu ai sanse sa faci mai bine de atat pentru ca nu ai stofa de om care sa evolueze dar iti doresc sa te autodepasesti si sa ne faci o supriza placuta.

  12. Hai bai Răspunde

    Iti faci campanie pe necazul oamenilor… Adi Adi.. da colegii tai de partid de ce nu sesizeaza nereguli la nivel de consiliu? Stim prea bine ca vrei un post caldut pt urmatorii “enspe” ani.. nu ne lua de fraieri! Ne vedem la urne Adita contrabandist de tigari prin Portugalia 😉

    • Eroii nopții zi-lumină Răspunde

      Corectă observație. Mai ziceam și eu dacă sărea cu ceva despăgubiri repede dar așa e o campanie de-a dreptul jegoasă. Peste tot numai critică ce fac alții dar niciodată nu vine cu soluții. Curat populism ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.