Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Cum se potrivește plita cu inducție în bucătăria dumneavoastră

Ce este o plită cu inducție: tipuri și design

O plită cu inducție este un tip de plită electrică care utilizează principiul electromagnetismului. Principala diferență în acest caz este modul în care este transferată căldura. În timp ce plitele clasice folosesc un element de încălzire tubular (TEN) sau o flacără, plitele cu inducție folosesc vasele de gătit ca sursă de căldură. Plitele cu inducție, ca și modelele electrice și pe gaz, sunt disponibile în versiuni încorporabile, independente și de masă. La fel ca toate celelalte tipuri, acestea sunt împărțite în dependente și independente. În primul caz, plita și cuptorul împart controlul și trebuie așezate strict unul lângă altul. Plitele independente pot fi plasate separat de cuptor sau pot fi folosite fără cuptor. Suprafețele de lucru ale modelelor cu inducție sunt, de obicei, realizate din sticlă ceramică. Acestea sunt disponibile în diferite culori și modele, însă și în diferite forme, cum ar fi cele semicirculare și în formă de diamant. În funcție de dimensiunea lor, unele plite cu inductie pot avea de la unul până la șase arzătoare. La unele modele, poziționarea și marcajele sunt neobișnuite. În loc de clasicele “clătite”, acestea au linii care se intersectează, pătrate sau pur și simplu centrul elementului de încălzire. Există, de asemenea, modele cu arzătoare funcționale, de exemplu, pentru tigăi de rață, sau cu o adâncitură pentru un wok. Încălzirea și alte setări sunt controlate cel mai adesea prin intermediul unor module cu ecran tactil. La unele modele, zonele de gătit sunt echipate cu indicatoare luminoase care se aprind atunci când zona de gătit este în funcțiune, pentru mai multă comoditate. În plus, există versiuni combinate de plite care combină tehnologia de inducție cu un element de încălzire sau arzătoare cu gaz.

De ce nu trebuie de ignorat plita cu inducție

Viteza de încălzire. În cazul inducției, căldura este transferată direct la vasele de gătit. Prin urmare, alimentele sunt încălzite și apa se fierbe mult mai repede. Testele comparative cu diferite plite de gătit au arătat că plitele cu inducție aduc la fierbere 3 litri de apă în medie cu 2–3  minute mai repede decât alți concurenți. Ușor de curățat. Ca și plitele electrice tradiționale, plitele cu inducție au o suprafață de sticlă netedă. Fiindcă nu sunt încălzite, stropii sau bucățile de mâncare nu se lipesc. Eficiența energetică. Aceste modele nu încălzesc aerul din jurul vaselor de gătit, astfel încât nu se pierde căldură utilă. Eficiența plitelor cu inducție este cea mai mare – acestea pot transfera până la 90% din energia electromagnetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.