Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

De 15 ani, SMURD salvează vieți în județul Satu Mare

De 15 ani, SMURD salvează vieți în județul Satu Mare. Sătmărenii au început să cunoască “ambulanțele roșii” încă din luna septembrie a anului 2008, când cele două ambulanțe de tip B au intrat în dotarea SMURD Satu Mare. Până în momentul de față acest serviciu a participat la un total de 64.413 intervenții.

,,La data de 30.07.2023 se împlinesc 15 ani de la semnarea Protocolului privind acordarea asistenței medicale de urgență în județul nostru de către: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare, Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare, în temeiul Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății”, informează ISU Satu Mare.

Serviciul Medical de Urgență Reanimare și Descarcerare a adus în județul Satu Mare asistența medicala de urgență prespitalicească calificată prin interoperabilitatea tuturor structurilor (ISU, SAJ, SJU, UPU) care intervin în comun, prin facilitarea comunicării între aceste structuri și prin asigurarea transmiterii tuturor informațiilor între aceste echipaje.

Gama intervențiilor la care este solicitat SMURD include toate urgențele ce pun în pericol imediat viața. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice cum ar fi căderea de la înălțime sau electrocutarea, stările de inconștiență, stopurile cardio-respiratorii, durerile toracice, insuficiențele respiratorii acute și nu în ultimul rând accidentele cu multiple victime, rolul echipajului fiind acela de a asigura o asistență de urgență calificată promptă, reducând astfel mortalitatea și rata complicațiilor.

În prezent SMURD Satu Mare dispune de 62 de paramedici la Detașamentul de pompieri Satu Mare, 60 de paramedici la Detașamentul de pompieri Carei, respectiv 67 la Secția de pompieri Negrești Oaș care au urmat cursuri de pregătire în domeniu și care lucrează pe cele 6 ambulanțe, fiind astfel la dispoziția sătmărenilor în fiecare zi. Până în momentul de față acest serviciu a participat la un total de 64.413 intervenții.

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Satu Mare dorește să fie un sprijin pentru sătmăreni, să completeze serviciile medicale deja existente și să ofere o nouă dimensiune noțiunii de paramedic.

2 comentarii

  1. Loop Răspunde

    SMURD ORGANIZAȚIE CRIMINALĂ MARCA ARAHAT!!!

  2. ecologist Răspunde

    Comentez la acest articol că la articolul în cauză nu mă lasă. V-ați gândit vreodată voi cei de la fițuica asta să vă faceți până la urmă meseria cum trebuie? Vedeți că planta ce apare în poză nu este nici de departe Aloe vera ci Momordica, adică castravete amar!!!! Atâta nu știți, adică nu știți cum arată o plantă de aloe????
    https://portalsm.ro/2023/07/husa-saltelei-din-aloe-vera-dormiti-odihnitor-traiti-sanatos/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.