Ultima actualizare: ieri, 20:55

Naţionale

Două cadavre de bebeluși descoperite într-o groapă acoperită pe jumătate, în județul vecin

Descoperire sinistră într-un cimitir din județul Bihor. Cadavrele unui nou-născut şi unui făt au fost găsite într-o groapă acoperită doar pe jumătate cu pământ, într-un cimitir din comuna Spinuş, a informat sâmbătă Poliția Bihor.

„Vineri, 28 iulie a.c., polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați că, în incinta unui cimitir din localitatea bihoreană Spinuș, se află o groapă săpată și acoperită pe jumătate cu pământ. La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita, alături de polițiștii Servicului de Investigații Criminale, însoțiți de un medic legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bihor, care au constatat că într-o groapă se află două cutii termoizolante, în interiorul cărora erau două cadavre umane, unul fiind avorton și unul fiind un nou-născut”, se arată în informarea trimisă de agentul șef Alin Laza, ofițer de presă la IPJ Bihor.

În urma examinării medico-legale a cadavrelor, nu au fost identificate urme de violență.

Cele două cadavre ar fi fost înhumate, posibil necorespunzător, de o firmă de servicii funerare. „În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a reieșit că, în urmă cu aproximativ o lună, o societate comercială, având ca obiect de activitate servicii funerare, ar fi ridicat cele două cadavre de la o unitate spitalicească din Oradea, iar, la solicitarea aparținătorilor, le-ar fi înhumat într-un cimitir din localitatea bihoreană Spinuș”, precizează comunicatul. 

Polițiștii din Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Sursa: eBihoreanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.