Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

FOTO. Continuă verificările în centrele din Satu Mare. Multe nereguli, curg amenzile

În data de 14.07.2023 au fost verificate 11 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială din care 8 centre rezidențiale pentru copii, 1 pentru persoane vârstnice și 2 pentru alte persoane dependente.

Din cele 8 centre rezidențiale pentru copii, 6 sunt cu finanțare publică, aparținând DGASPC Satu Mare (3 în municipiul Satu Mare și câte unul în Borlești, Halmeu și Hurezu Mare și) și două sunt ale organizațiilor neguvernamentale, respectiv în Satu Mare (Asociația Congregația Fiicele Îndurării ) și unul în Călinești Oaș, sat Coca   (Asociația “Ajutăm ca să învățăm”). Centrele  pentru copii verificate în cursul zilei precedente au 90 rezidenți.

Au mai fost verificate centrul rezidențial pentru tineri în dificultate (Asociația Solidară Emmaus Satu Mare) și centrul rezidențial de îngrijire adulți – adăpostul de noapte al DAS – Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Satu Mare.

Au fost identificate următoarele deficiențe:

  • neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  • lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor;
  • exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, neîndeplinirea măsurilor de protecție și stingere a incendiilor;
  • lipsa probelor de alimente, a graficelor de temperatură.

A fost aplicat un număr total de 25 de sancțiuni, din care 2 amenzi în cuantum total de 3.500 lei și 23 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (o amendă și 14 avertismente), Inspectoratul Județean de Poliție (8 avertismente), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (1 avertisment), Direcția de Sănătate Publică (1 amendă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.