Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

FOTO. Irinuca din Negrești, premiul întâi la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice!

Muzeul Astra a fost pentru câteva zile gazda Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale”, iar Irinuca Boboi de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș s-a întors acasă cu premiul întâi. 

Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ediția a XXVI-a, a avut 220 de participanți, însemnând 150 elevi înscriși în concurs, 7 elevi în afara concursului; profesori coordonatori și însoțitori, invitați din Republica Moldova, Republica Bulgaria; Mexic, voluntari și foști olimpici.

Mesajul transmis de primarul orașului Negrești-Oaș:

,,Felicitări elevei noastre Irinuca Boboi, care se întoarce acasă pentru al doilea an consecutiv cu Premiul I la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice Tradiționale secțiunea – confecționat podoabe de ceremonial: „Împistritul steagului de nuntă”!

Felicitări doamnei profesor Angelica Hoban, cea care a insuflat peste pasiunea și dragostea pentru tradiție și meștesug autentic al Irinucăi și mai mult drag de ele. Pasiune, perseverență și dragoste, spunea doamna profesor, sunt izvorul acestei reușite, este adevărat, doar așa ajungi la performanță, îmbinând dibăcia cu sufletul.

Felicitări echipei județului Satu Mare, IRINUCA DELIA BOBOI, Liceul Teoretic Negrești-Oaș, profesor coordonator: Angela Doina HOBAN, meșteșugul practicat: Confecționat podoabe de ceremonial: „Împistritul steagului de nuntă”; BARBU DAVID GABRIEL, Liceul de Artă „Aurel Popp”, care este tot un negreștean de al nostru, meșteșugul practicat: țesut la război; CORNEA MARE PAULA, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, meșteșugul practicat: confecționat podoabe: zgărzi”, a spus Aurelia Fedorca.

Un comentariu

  1. sătmărean nedumerit Răspunde

    Iarăși! Dar nici nu mă mir. Dar numai puneți-vă în locul copiilor pentru o secundă! Adică fata a luat locul 1, bravo ei! Dar că în afară de faptul că și ceilalți doi au participat la olimpiadă nimic! Măi deștepților lui pește prăjit, Barbu David Gabriel tot locul 1 a luat sau că Cornea Mare Paula a luat locul 3 nu merită nici măcar o jumătate de propoziție??? Ce fel de jurnalism e ăsta????? Sau sunteți sub contract de exclusivitate cu tanti Fedorca? Că o văd în stare. Voi singuri vă bateți joc de pita voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.