Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Lucrări avansate la patru proiecte importante din Satu Mare. Sprijin de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), susține în continuare proiectele transfrontaliere derulate de Consiliului Județean Satu Mare prin Programul INTERREG România-Ungaria.

Gabriel Traian Ghilea, subsecretar de stat în cadrul MDLPA, a făcut astăzi o vizită în județul Satu Mare și s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, într-o ședință de lucru, în cadrul căreia a fost analizat stadiul de implementare a acestor proiecte. Au mai fost prezenți la întâlnire, Livia Banu, director al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Oradea, precum și specialiști ai Autorității de Management România-Ungaria și ai Secretariatului Tehnic Comun.

În prezent, Consiliului Județean Satu Mare are în derulare patru proiecte finanțate prin programul transfrontalier Interreg România-Ungaria, în valoare de peste 6,5 milioane de euro: proiectul EASYDOOR, prin care se reabilitează clădirea principală a Muzeului Județean Satu Mare și se reorganizează expozițiile de bază; proiectul ROCHUS, care presupune construirea a două stații de pre-epurare la Spitalul Județean de Urgență (SJU), reparații capitale la tâmplăriile clădirii SJU din Piața Eroilor Revoluţiei și achiziția de echipamente medicale performante; proiectul AVC, prin care se înființează Centrul Stroke și se dotează cu aparatură medicală modernă; proiectul SILVER – prin care se realizează 40 de stații care vor forma o rețea de combatere a grindinei în județul Satu Mare.

Delegația prezentă la Satu Mare a vizitat șantierele pe care se realizează aceste investiții, iar subsecretarul de stat Gabriel Traian Ghilea a apreciat că lucrările decurg într-un ritm bun. Toate cele 4 proiecte vor fi încheiate până la finele acestui an, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

9 comentarii

  1. Norick Răspunde

    NUMAI LA STRAND NU CRIMINALI ORDINARI DIN PRIMĂRIA SATU MARE ȘI SOVINI ÎMPUȚIȚI!!!

  2. Maci Laci Răspunde

    AVEM CEL MAI ȘOVIN ȘI IREDENTIST PRIMAR DIN ISTORIA OMENIRII LA SATU MARE!!!!

    • Kuka Răspunde

      Să-i sugi degetele de la picioare pline de ciuperci oșanului pocait, omul satanei, care a distrus și hotelul Dacia!

  3. satmarean Răspunde

    Avem doi habarnisti care tot timpu comenteaza!!!

  4. Românurile Răspunde

    Avem 2 frustrați care mereu au ceva de adăugat la fiecare știre.

    • Calin Răspunde

      Aia doi de care vorbesti, defap e unul singur cu schizofrenie cronica. Se pare ca iar nu-l supravegheaza nimeni si o dat iama pe internet

  5. Zilahi Árpád Răspunde

    Niciodată nu va fi mulțumit toată lumea.

  6. satmarean Răspunde

    Mai este un proiect de care nu vorbesc nimic magarii. Aeroportul si este de vreo 65 milioane de euroi. Stiu din surse foarte bune ca e praf si nu o sa se respecte termenul de 31.12.2023 si se pierd banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.