Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Nereguli pe bandă rulantă la centrele pentru vârstnici din Satu Mare. Curge cu amenzi

În data de 12.07.2023 au fost verificate opt centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială dintre care șase pentru persoane cu dizabilități, unul pentru persoane vârstnice și un centru rezidenţial de îngrijire şi asistenţă pentru mamă şi copil. Din cele opt centre, șase sunt cu finanțare publică, aparținând DGASPC Satu Mare (cinci în Satu Mare și unul în Noroieni), unul al unei organizații neguvernamentale în Homoroade (Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare) și unul gestionat de un  operator economici  de tip SRL, în Medieșu-Aurit (SC Oldromedica SRL).

Centrele verificate în cursul zilei precedente au 314 persoane rezidente, dintre care 128 persoane vârstnice, 175 persoane cu dizabilități și 11 persoane dependente găzduite de un centru maternal.

Au fost identificate următoarele deficiențe:

  • neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  • lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor;
  • funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, dezafectarea mijloacelor de alarmare la incendiu, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură;
  • starea generală de întreținere a clădirilor și a instalațiilor sanitare.

A fost aplicat un număr total de 20 de sancțiuni, din care 4 amenzi în cuantum total de 14500 lei și 16 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (o amendă și 14 avertismente), Inspectoratul Județean de Poliție  (2 avertismente și două amenzi) și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (o amendă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.