Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Povestea Istanbul continuă la Satu Mare. Shaorma adevărată, bucătărie deschisă

Unul dintre localurile din Satu Mare care are un specific aparte este fără îndoială fast food-ul Istanbul de pe b-dul Independenţei din municipiul Satu Mare. Produsele de aici, în special shaormele, sunt cu totul speciale pentru că se folosesc materii prime de foarte bună calitate iar reţeta este făcută de către un bucătar cu diplomă, care are experienţă la restaurante cu renume din România. Într-adevăr în urma unui control au fost găsite anumite nereguli, dar, susţin reprezentanţii localului, nimic nu a fost grav, n-au fost produse expirate, nu a fost mizerie, ci mici neatenţii care i se pot întâmpla oricui, mai ales unui colectiv format din mai multe persoane care muncesc. Dar, să le luăm pe rând…

Shaorma autentică

Fast foodul Istanbul s-a impus rapid pe scena gastronomică locală, oferind o varietate de mâncăruri turcești autentice, cu o retetă unică și ingrediente de cea mai înaltă calitate. Aici, bucuria de a savura o delicioasă shaorma sau o pizza cu influențe turcești devine o experiență irezistibilă. La doar patru ani de la deschiderea localului de pe b-dul Independenţei, firma pregăteşte deschiderea celui de-a patra locaţii, în Baia Mare. Asta, pe lângă că şi-a câştigat deja un public fidel.

Materie primă de calitate

Reprezentanţii Fast foodul-ui Istanbul se mândresc cu utilizarea celor mai proaspete și autentice ingrediente pentru prepararea fiecărui fel de mâncare. Fie că este vorba despre produse din carne, lactate sau legume cu condimente alese cu grijă, fiecare ingredient este selectat cu atenție pentru a garanta o experiență culinară de neuitat. În ultimele luni preţurile alimentelor au crescut foarte mult, dar cei de la Istanbul au ales să păstreze calitatea şi nu au înlocuit produsele de top cu unele mai ieftine, iar acest lucru nu s-a resimţit în preţul final.

Reţeta rămâne secretă

O piesă foarte importantă în reţeta Istanbul este bucătarul Iftikhar Ahmed, originar din Pakistan. El a absolvit Institutul Gastronomic, a muncit la restaurante renumite din Cipru şi Cluj-Napoca. Recent el a câştigat un premiu important, o competiţie internaţională la care au participat 160 de bucătari, inclusiv din Franţa şi Canada.

Pasiunea sa pentru gastronomie și talentul său incontestabil se regăsesc în fiecare preparat oferit aici. Fiecare shaorma sau pizza este pregătită cu atenție la detalii, pentru a oferi o explozie de arome autentice și inconfundabile. Reţetele rămân însă secrete.

Mici nereguli, asumate şi corectate

Acest fast food a ajuns recent în atenţia opiniei publice după un control în care au fost constatate anumite nereguli. Reprezentanţii localului susţin că acestea sunt minore, se pot întâmpla frecvent într-o bucătărie funcţională, unde sunt mai mulţi angajaţi, dar este foarte important că nu s-au găsit produse expirate, neconforme sau mizerie. Congelatoarele au fost aranjate în ordinea cerută, ba mai mult, s-au comandat şi frigidere noi pentru a nu fi niciun fel de interpretare.

În orice caz neregulile nu au vizat produsele finale, ci mai degrabă partea de birocraţie de tip preţuri afişate în „ron” nu în „lei” cum scrie în lege, sau declaraţii nutriţionale. Au fost luate imediat măsuri pentru a respecta întru totul legislaţia din domeniu.

Astfel, fast food-ul a reuşid să câștige rapid o bază de clienți fideli și să devină o destinație preferată pentru iubitorii de mâncare turcească. Aroma inconfundabilă a shaormei și gustul unic al pizzei cu influențe turcești au reușit să captiveze simțurile și să transforme vizitele într-o experiență memorabilă.

Ne mândrim cu faptul că mulți dintre clienții noștri ne recomandă cu încredere și revin cu drag pentru a-și răsfăța papilele gustative”, transmit reprezentanţii localului.

Bucătărie deschisă

Un lucru cât se poate de transparent la Istanbul este bucătăria deschisă. Toţi clienţii pot vedea exact cum le este preparată mâncarea, cum ingredientele sunt transformate în produse apetisante. Această transparență a procesului de preparare a mâncărurilor ajută la construirea încrederii clientului şi totodată a menţinerea standarde de igienă și calitate.

Aşadar, cei care doresc să încerce mâncarea specific turcească autentică, într-un cadru prietenos și deschis, sunt invitaţi să savureze preparate Instanbul, situat pe b-dul Independenţei 44.