Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Risc de tornadă în România! Alertă emisă de experții europeni

Alertă de tornadă pentru România, emisă de experții europeni de la Estofex. Nivelul de alertă este cel maximum de trei din trei, informează Antena 3.

Potrivit meteorologilor, vestul și centrul țării vor fi lovite de vijelii extreme cu grindină, iar vântul va atinge la rafală și 100km/h.

,,Există posibilitatea să înregistrăm fenomene meteorologice extreme. De altfel, ca urmare a materialelor de care dispunem atunci când emitem aceste alerte, cu siguranță am luat în considerare și această alertă emisă de Estopex, care într-adevăr indica nivelul trei pentru aceste tipuri de manifestări”, a declarat, pentru Antena 3 CNN, Elena Mateescu, director ANM.

Risc de tornadă în România

Conform Estofex, sunt aşteptate rafale puternice de vânt şi grindină mare până la foarte mare. „Peste România va fi prezentă și amenințarea tornadei”, arată Estofex pe site-ul propriu.

,,Cu siguranță, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne impun măsuri de specialitate atunci când se intervine în astfel de situații generate de evenimentele meteorologice extreme la acest moment. Nu trebuie să excludem nicio posibilitate pentru a salva viețile oamenilor atunci când se producă astfel de fenomene la nivel punctiform.

Noi am emis alerta meteorologică de cod portocaliu încă din această dimineață, ea intrat în vigoare la ora 15:00 rămâne în vigoare până mâine dimineață și nu în ultimul rând, amendăm alertele de cod portocaliu, care înseamnă un grad de agravare crescut din perspectiva probabilității de producere a acestor tipuri de fenomene și prin alertele meteorologice de tip nowcasting de cod roșu. La acest moment, vitezele de peste 100km/h au fost incluse în mesajul de avertizare de cod portocaliu general”, a mai spus Elena Mateescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.