Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

FOTO. Ungaria a început prelungirea drumului expres spre Satu Mare

Ungaria a început prelungirea drumului expres M49 spre Satu Mare. În prima fază, traseul va face legătura între autostrada M3 și Ököritófülpös, iar în a doua fază se va continua până la punctul de trecere a frontierei Csenger, informează magyarepitok.hu. Lucrarea este programată să fie finalizată în 2026.

,,O veste bună pentru Satu Mare! A început construcția M49 spre Satu Mare”, au anunțat și reprezentanții Primăriei Satu Mare.

Astfel, sătmărenii vor avea acces mai rapid spre infrastructura de mare viteză a Ungariei. Centura Sătmarului va fi legată de M49 printr-un drum expres. Conexiunea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare cu noul punct de trecere a frontierei de la Oar/Csenger și de acolo cu M49 din Ungaria va avea aproximativ 11 km, 4 benzi și o intersecție, respectiv o legătură cu DN 19 care va facilita accesul direct a unităților economice de pe raza comunei Vetiș la noua rețea de drumuri rapide.

„Nu va fi vorba doar de extinderea centurii, ci și de un nou punct de trecere a frontierei la Oar și Csenger, care va fi conectat la M49 din Ungaria și prin aceasta la rețeaua europeană de autostrăzi, legând astfel județul Satu Mare de rețeaua rutieră europeană”, anunțau autoritățile în toamna anului trecut.

14 comentarii

  1. Satmaeanu’ Răspunde

    Punct de trecere pentru ce? Nu era vorba ca intram in Schangen?

    • HBC Răspunde

      Și dacă o să intrăm în Schengen (cândva) nu ne trebuie drumuri ,șosele ????
      O să zburăm ???

  2. Mihai viteazul Răspunde

    Continuă procesul de reanexare a Transilvaniei la Ungaria de către udmr

  3. radica2 Răspunde

    Bravo lor. Ar trebui ca drumul de la centura pana la granita sa devina de interes strategic pentru autoritati si sa-l termine cat mai repede.

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Asta este intr-adevar o veste buna !
    Oare noi, pe partea noastra, cum stam ?
    Ca la stilul nostru de lucru …….

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Mai bine faceau astia drumul express spre Ungaria, decat sa faca podu’ asta de cacat de langa strand ….Ii dezastru aici pe Botizului.

    • nuconteaza Răspunde

      podul este pentru trafic local… drumul express pentru trafic de tranzit in mare parte. N-are nici o logica ceea ce zici… ce treaba are strada Botizului cu drumul express ?

      • Satmarean1 Răspunde

        Foarte corect,numai ca la unii e greu sa inteleaga. Cand era randul de urcare pe pod fix acolo pe Botizului unde se face acel sens giratoriu urlau toti ca de ce nu se face un pod. Sa nu mai vb de aglomeratia in fiecare dim cand vin cei din M17 si Cll in centru. Ar fi super sa mergi deja de pe centura in Vest pe autostrada.Sper sa sa miste si ai nostri . Aici e probl!!

      • altu fără bmw Răspunde

        Nu cred ca va rezolva mare lucru. Problema e cu sensul iratoriu ingramadit de pe Independentei unde va fi trafic infernal pe viitor. Foarte multi vor circula pe acolo care pana acum treceau pe la Burdea. Si nu prea este spatiu. Sa nu am dreptate. Acel pod dupa mine trebuia facut la capat de oras spre Paulesti. Asa cum a fost initial proiectul numai ca interesele si-au bagat coada. Repet, sa nu am dreptate. Gandeste-te ca pe 100 de metri vor fi doua sensuri giratorii mari, una pe Indpendentei si imediat cel din Soareului. Pentru ca si aia ramane. Problema e unde vor incapea masinile maricele si nu traficul de masini mici. Pentru ca masinile de transport marfa tot vor ramane, si acum circula pe acolo si nu folosesc varianta. Dar pentru asta ar trebui sa avem politie locala care isi face treaba in colaborare cu politia rutiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.