Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

Meşter escroc săltat de poliţişti. Făcea oferte foarte bune, apoi cerea sume imense

Meşter escroc săltat de poliţişti.  În urma activităţilor de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar, la data 18 iulie, polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au identificat și reținut un bărbat de 34 de ani, din Târgu Lăpuș, bănuit de comiterea unor fapte de înșelăciune și tâlhărie.

Din cercetări a reieșit faptul că în ultimele 6 luni, cu sprijinul altor bărbați, acesta ar fi acţionat în județele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj și ar fi atras potenţialele victime prin promovarea serviciilor de construcţii folosind flyere/pliante și anunţuri publicitare în presa scrisă, prin care îşi oferea serviciile de reparaţii la acoperişuri, în special în zonele rurale.

În urma publicităţii create, bărbatul de 34 de ani, a fost contactat în perioada ianuarie – iulie 2023 de către mai multe persoane, care s-ar fi arătat interesate de executarea lucrărilor de construcţii, în special la acoperişuri.

Bărbatul ar fi convenit telefonic cu beneficiarii realizarea lucrărilor la un preţ avantajos, iar după demararea acestora, ar fi solicitat plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite iniţial.

În alte situații, bărbatul ar fi evitat stabilirea unei sume exacte pentru realizarea lucrărilor, iar la finalizarea acestora ar fi solicitat sume cu mult peste valoarea de piaţă.

Totodată, pentru ca demersul lui în obţinerea unor sume de bani în mod ilegal să fie dus la bun sfârşit, bărbatul ar fi folosit agresivitate în limbaj şi comportament și ameninţări cu acte de violenţă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și cel al polițiștilor din Târgu Lăpuș.

În cauză, față de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş.

Sursa: IPJ Maramureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.