Ultima actualizare: ieri, 21:58

Locale

Primarul comunei Bixad a fost suspendat din funcție

În urma unui raport definitiv al Agenției Naționale de Integritate (ANI), primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost suspendat din funcție de către prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Ordinul de suspendare a fost emis în data de 14 iulie 2023, iar atribuțiile primarului vor fi exercitate de viceprimar, conform legislației în vigoare.

,,Având în vedere raportul Agenției de Integritate nr 30772/G/II/06.07.2021, rămas definitiv, privindu-l pe Tătar Ioan – primar al comunei Bixad, prefectul județului Satu Mare, Radu Tiberiu Roca, urmare a atribuțiilor ce-i revin, în temeiul art. 160 alin (7) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a emis în data de 14.07.2023 ordinul prin care constată încetarea mandatului primarului comunei Bixad, Tătar Ioan, iar în temeiul art. 163 alin ( 1 ) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în caz de vacanță a funcției de primar, în caz de suspendare din funcție a acestuia, precum și în situațiile de imposibilitate de executare a mandatului, atribuțiile ce îi sunt conferite prin lege, vor fi exercitate de drept de viceprimar, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

6 comentarii

 1. 🦁 Răspunde

  Felicitări dOMNULUI primar pentru activitatea (ne)depusă
  Sa fie într-un ceas bun!!!
  Veșnica lui pomenire

  • c-block Răspunde

   Amin.🙏🏼 Vor fi și niște zile de doliu pe comună, nu știi???🥴😉 Ceva sobor de preoți că tot vine oșenimea pe acasă acuma?

 2. Marius Groza Răspunde

  cel mai corupt primar PNL!

 3. Dany Tola Răspunde

  Motivul(ele) suspendării?
  Publicați stiri incomplete.

  • ????? Răspunde

   Ți-e lene să cauți?
   Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Concret, Ioan Tătar s-ar afla în conflict de interese administrativ fiindcă: ”în exercitarea mandatelor de primar 2016 – 2020 și 2020 – 2024, a emis dispozițiile de numire, mutare și delegare de atribuții pentru fiica sa, funcționar public în cadrul Primăriei Bixad, care au produs un folos material pentru aceasta în sumă totală de 115.392 lei (…)”.
   De altfel, primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost trimis în judecată și pentru că ar fi bătut o angajată, care în calitate de inspector fiscal în cadrul administrației locale a refuzat să șteargă datoriile unei firme.
   Ca și motive îți ajunge?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.