Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

VIDEO LIVE. Incendiu la un magazin din centrul orașului Satu Mare!

Un incendiu a izbucnit, în această seară, la un magazin din centrul vechi al municipiului Satu Mare. La fața locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU pentru lichidarea incendiului și un echipaj SMURD.

La fața locului s-a deplasat și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la nivelul tavanului respectiv la tubulatura cablurilor electrice. Pompierii au intervenit pentru limitarea, localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu delimitarea propagării acestuia la întreg magazinul. În urma incendiului a fost afectată parțial instalaţia electrică și aparatul de climatizare, fiind salvată marfa depozitată în interiorul magazinului.

Nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost scurtcircuit electric la un conductor cu contacte imperfecte”, transmite ISU Satu Mare.

ISU Satu Mare a mai transmis următoarele atenționări:

-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

-Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

-Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.).

-Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.

-Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

-În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

NU UITAȚI!

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: fiipregatit.ro

 

 

 

8 comentarii

  1. brekingnius Răspunde

    Și acum se vede ce bine este că se face zona pietonală fără să se prevadă ce se face în astfel de cazuri. Posibilitate de intervenție limitată. Vă rugăm aplaudați. 😱😰 Vă dați seama ce se întâmplă dacă careva proprietar se va apuca să reabiliteze clădirea din centru. Pentru că odată și odată va veni și acel moment.

  2. beton Răspunde

    asta este pretul pentru istoria trista a satmarului. betoane cu orice pret ca sa se dezvolte firmele de casa. proiecte facute fara cap, reabilitari cu price pret. sper sa le vina mintea la cap la satmareni si sa ii dea jos pe parazitii astia care strica tot orasul.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Si in alte orase unde au zona pietonala cum se intervine?

    • urbanism Răspunde

      1. Dacă zona pietonală este definitivată totuși se asigură accesul în astfel de cazuri de urgență (nu numai pentru pompieri dar și pentru salvări) pe o bandă care este clar delimitată și semnalizată.
      2. În cazul de față când încă se lucrează se asigură prin organizarea de șantier. Este legislație foarte clară pe linie de urbanism pentru asta. Doar că nimeni nu se preocupă să se și aplice. Doar se face investiție așa dragă a primarului iar restul sunt treburi neimportante. Pentru asemnea treburi se emite autorizație pentru organizare de șantier unde aceste aspecte se reglementează de către emitent – Primăria municipiului Satu Mare – Serviciul de urbanism. Într-un oraș civilizat ar fi ceva normal. Dar cum noi ne mișcăm brownian nu ai de la cine să te aștepți la așa ceva. Vezi și cazul mașinii pompierilor căzută în fântâna arteziană nesemnalizată și neterminată din centrul nou acum un an parcă. Adică nu am învățat nimic din pățania aia. Oraș de provincie de kkt. Și te mai miri că nu avem PUG valabil de 20 de ani și fiecare face ce vrea?????

  4. H&R Răspunde

    themindcircle.com/cityscapes-then-vs-now

    • urbanism Răspunde

      Eu ce zic? Totul ține de proiectare. Până când la noi sloganul este că hai să fluidizăm traficul și nu facem nimic pentru transport alternativ numai declarăm slogane ieftine în acest sens până atunci la noi nimic. Pentru că indiferent ce facem dacăă nu se întreprinde nimic pentru reducerea traficului și pentru a elimina circulația până în casa scării, dacă nu chiar la etaj cu mașina până atunci totul este slogan ieftin. Pentru că la noi asta se face.
      În cazul centrului vechi nimeni nu s-a preocupat cu asta. Și atunci dacă este ceva ca în cazul de față sloganul devine descurcă-te cum poți. Nimic mai greșit! No cam asta este viziunea primăriei despre tot ce se întâmplă acolo. Pentru că inclusiv la închiderea traficului prima dată trebuia să asiguri locuri de parcare prin împrejurimi. Prima dată asta trebuia. Și pentru că investiția este a primăriei deci ei sunt responsabilși de asta 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.