Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. MedievArtFest 2023: final apoteotic, public fascinat!

Final apoteotic al MedievArtFest, duminică seara, în Cetatea din orașul Ardud! După trei zile de călătorit în timp și spațiu istoric, participanții de la MedievArtFest au avut parte de un final solemn al festivalului. 

Dansurile medivale, jocurile de foc și lumini, muzica și atmosfera întreagă au constituit un final absolut măreț. Zecile de participanți au rămas fascinați de spectacolul din fața ochilor, iar miile de oameni care au trecut pragul festivalului, în cele trei zile, au rămas cu amintiri vrednice de aducere-aminte.

Datorită investiției din ultimul an, publicul a putut urmări mult mai bine spectacolele de pe gradenele din lemn.

Sub semnul Timpului a stat ediția a XI-a a Festivalului Medieval Mediev Art Fest Ardud 2023, care s-a desfășurat în perioada 21-23 iulie 2023. Călătoria plăsmuită în timp și spațiu istoric a fost posibilă datorită viziunii artiștilor care timp de trei zile au încântat publicul cu muzică și dansuri medievale, piese de teatru, animații medievale, ateliere și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli, toți parte din povestea atemporală din Cetatea Ardud.

Directorul artistic al festivalului, Liviu Pancu, a fost cel care a vegheat porțile timpului vreme de trei zile și care a deschis zăvoarele ferecate ale epocii medievale.

Menestrelii timpului au fost Corvus Corax (Germania), Holloenek (Ungaria) și Codex ( Sf. Gheorghe ), iar atmosfera medievală a fost asigurată de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureș, Golden Griffon din Oradea, Străjerii Cetății Neamț din Târgu-Neamț, Teatrul Scena din Târgu-Mureș Garda Cetății Deva, Scutierii de Mulhbach din Sebeș, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, Lupii de Foc din Târgu-Mureș și Compania Dragonului din Timișoara, iar Iulian Praja a fost gazda timpului istoric în cetatea Ardud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.