Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Vineri începe Street Music Festival! Atmosfera orașelor mediteraneene se mută la Satu Mare

În acest weekend, municipiul Satu Mare se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 7-9 iulie, Primăria municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare organizează o nouă ediție de succes a Street Music Festival.

Back to the music: Satu Mare va răsuna de muzica stradală

În weekendul ce urmează, vă puteți întâlni cu artiști și muzicieni din toată lumea pe străzile din zona centrală a orașului. Festivalul va dura 3 zile, desfășurându-se în mai multe locații, urmând ca cei 18 artiști sosiți din 9 țări diferite, să susțină 100 de spectacole pentru publicul care va fi interesat să participe. Motto-ul ediției din acest an este ”Back to the music”, ceea ce înseamnă că printre spectacole vor fi mai multe prestații muzicale, care vor aduce la Satu Mare atmosfera muzicii țărilor mediteraneene.

Grație succeselor din ultimii ani, Street Music Festival a crescut, devenind un eveniment care an de an atrage tot mai mulți spectatori, dar și turiști. Unicitatea evenimentul constă în faptul că oferă publicului distracție de calitate, iar puterea sa constă în oferta muzicală, artistică și vizuală deosebită.

Un pian roz pe platoul din centrul nou?

Acesta este primul semn vizibil al faptului că echipa din spatele Street Music Festival se pregătește din nou cu ceva inedit prin care va prevesti evenimentul de mare anvergură din weekend. La sfârșitul săptămânii ce tocmai a trecut, trecătorii din zona centrului nou, care au fost pe fază, au putut deja observa că în Piața 25 Octombrie a fost amplasat pianul roz pe care oricine a dorit, l-a putut testa. Avem și un montaj video despre prezența pianului în oraș.

Artiști

Anul acesta ne bucurăm de prezența artiștilor stradali din 9 țări diferite – Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda – care vor sosi cu spectacole memorabile, interesante, și producții care vă vor tăia respirația cu siguranță.

Linia muzicală de acest an a fost aleasă de organizatori pe baza votului publicului după încheierea ediției de anul trecut, vot câștigat de HuMen Brass Band (HU) alături de cei de La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), The Potato Patch Band (HU), Kuma Band (ESP), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Iar linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

Programele se vor desfășura în diferite locații în cele 3 zile de festival, începând cu orele 19.00, și vor dura până la miezul nopții.

Merită să urmăriți paginile rețelelor sociale Street Music Festival, atât pe Facebook cât și pe Instagram, respectiv paginile organizatorilor, unde vom furniza în permanență informații de actualitate.

Organizat și finanțat de: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal: DRÄXLMAIER Satu Mare, Sponsorii scenelor: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard, eveniment susținut de Consiliul Județean Satu Mare.

 

11 comentarii

  1. Satmarean1 Răspunde

    Toate aceste spectacole vor avea un impact dublu cand vor fi term lucrarile din centru.

  2. Aninim-MMM Răspunde

    Nu am fost niciodată şi nu să mă duc nici anul asta.
    Nus interesat de un evenimebt care este irganizat de un idiot invompetent!

    • Occasioni Răspunde

      Bine zici, ramai acolo în Stâna si anu asta. Oricum ameţesti pe suprafete betonate.

      • #pevecistăpân-#să moară capra vecinului Răspunde

        E simplu. A înțeles că nu se dă mici și bere gratis. La el oricum la asta se rezumă INcultura pevecistăpână.

    • Altu Răspunde

      Să nu vii, așteaptă zilele orașului de anul viitor. Sau 1 decembrie unde primești papa gratis. Cel mai ok festival din județ, fără țigani și boschetari

      • Omul cu masca de Fler. Răspunde

        Aia cu tiganii nu trebuia sa o spui. Si tziganii sunt oameni. Ba multi chiar mai oameni decat alte etnii. Da nu ma pot astepta de la tine “Altu” la altceva. Tu care te luptai pe vremea Covidului cu toata Lumea. Sau nu tu ai fost?

    • Basina Calului Răspunde

      Stai acasa. Paguba-n ciuperci. Pe cine intereseaza…Sau esti cumva buricu pamantului si noi nu am aflat..

  3. Aninim-MMM Răspunde

    Nu am fost niciodată şi nu să mă duc nici anul asta.
    Nus interesat de un evenimebt care este organizat de un idiot incompetent!

    • H.K. Răspunde

      Mai mare idiot opincar ca tine, nu există. Iredentistul p..i mele.

    • s Răspunde

      Bine ca nu mergi, analfabetule, doua cuvinte nu esti in stare sa scrii corect. Ascunde-te.

    • Basina Calului Răspunde

      Nici io “nus” interesat de parerea ta. Poti sa meri in padure. Acolo nu te deranjeaza nimeni. Numa drujbele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.