Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Elev din Satu Mare arestat. A furat o maşină, s-a drogat la volan şi a fugit de poliție!

Elev din Satu Mare arestat. Un elev de 16 ani din Satu Mare a furat o mașină, s-a drogat la volan și a fugit de poliție. El a fost prins după o urmărire de 60 de km, iar acum se află în arest la domiciliu și urmează să fie judecat. Dosarul lui a ajuns marţi pe masa judecătorilor.

Potrivit informațiilor PortalSM, evenimentul a avut loc în data de 07.06.2023, în jurul orei 23.30, când băiatul a furat de pe pervazul casei în care lucra cheile de la mașină. Apoi a luat un prieten cu el și a început să conducă prin oraș.

În jurul orei 03.40, un echipaj de poliție a încercat oprirea autoturismului pentru control, dar băiatul nu s-a conformat. Potrivit prietenului, de 17 ani, aflat în mașină, acesta nu a vrut să oprească pentru că mai are antecedente și nu are permis.

După acest incident polițiștii au început urmărirea mașinii.

Băiatul conducea haotic, cu viteză şi fără luminile de întâlnire, potrivit unei femei care a sunat la poliție.  „Să le spuneţi că e fără faruri, să aibă grijă; nu, nu, merge, merge … păi noi avem o sută, dar e aiurea că e fără faruri; deci e ploaie; e fără faruri, da.”, a spus femeia care a sunat la Poliţie. 

În timp ce conducea, tânărul a scos din buzunar un plic ce conţinea metamfetamină sub formă de praf, l-a pregătit pe suprafaţa telefonului şi l-a prizat pe nas, refuzând să oprească.

Ajuns în Ardusat, a luat-o pe un drum forestier cu gropi şi s-a împotmolit. Aşa că a abandonat mașina și a fugit să se ascundă, pierzându-şi telefonul în aproprierea maşinii. Lângă mașină a fost găsit prietenul lui care a povestit toată situația poliției.

După 4 ore de căutări tânărul a fost găsit într-o staţie de autobuz, nu departe de locul în care a abandonat mașina. El a fost arestat.

Tânărul a fost audiat atât în calitate de suspect cât şi de inculpat, în prezenţa avocatului din oficiu, însă s-a prevalat de dreptul la tăcere.

Acum acesta se află în arest la domiciliu. Dosarul lui a ajuns, marţi, în faţa judecătorilor și urmează să fie judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.