Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

FOTO. Autostrada Transilvania ajunge în Sălaj. De anul viitor drum mai rapid spre Cluj

Autostrada Transilvania ajunge în Sălaj. De anul viitor drumul spre Cluj va fi unul mai rapid. Lucrările au fost verificate, miercuri, 9 august, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

,,Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe secțiunile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania! Constructorul român are o mobilizare foarte bună pe toți cei 42,3 km ai celor două secțiuni finanțate prin PNRR.

Ne-au fost prezentate probleme cauzate de fenomene naturale (alunecări de teren), motiv pentru care, în 3 august, CNAIR a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului secțiunii Nădășelu – Mihăiești. Având în vedere situația din teren, sper ca anul viitor se va putea circula pe cei 12,2 km ai secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Lotul UMB Zimbor-Porta Sălajului a ajuns la un stadiu fizic de execuție de 29% și ar putea fi deschis în a doua parte a anului viitor. Are o lungime de 12 kilometri este finanțat prin PNRR, iar spre Cluj Napoca se va conecta cu lotul Nădășelu -Zimbor (30 km.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.