Ultima actualizare: azi, 16:59

Locale

PROGRAM. Se apropie Zilele Partium Satu Mare. Programe variate și super concerte

Cel mai mare eveniment al regiunii va aduce din nou viață zilelor călduroase de vară, căci, de mai bine de două decenii sfârșitul lunii august, este una cu  Zilele Culturale Partium! Evenimentul cultural și de divertisment, de aproape o săptămână, va găzdui, și anul acesta, în perioada 17-20 august, o gamă largă de evenimente de calitate.

 Organizatorii celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium pregătesc spectacole de teatru calitate,  teatru de păpuși, târg de produse locale de calitate și, nu în ultimul rând, la vedete și super concerte.

Programe variate și cei mai buni interpreți!

Cea de-a 22-a ediție a Zilelor Culturale Partium va avea loc și în acest an în perioada 17 – 20 august. Locul principal de desfășurare va fi tradiționala Grădina Romei, unde promenadele vor fi pline cu standurile artizanilor locali și, bineînțeles, va merita să vă rezervați locurile și pentru curtea confortabilă a vinului. Vor avea loc, și în acest an, activități sportive și diverse competiții, activități și spectacole pentru copii. Organizatorii pregătesc un program cultural și de divertisment variat, iar serile vor fi dedicate super concertelor.

Anul acesta, în programul celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium, organizatorii au pus mai mult accent pe programele sportive și diversitatea muzicii, dar mai ales pe faptul ca toată lumea, indiferent de vârstă, poate găsi evenimente pe plac. Insula de Sport Partium, organizată pentru prima dată în acest an,  va avea menirea de a promova importanța sportului prin intermediul unor sportivi renumiți, dar va fi și un semi maraton și o competiție de ciclism. Dintre cele aproape o sută de programe, vă recomandăm cu căldură minunatele spectacole de păpuși, programele permanente din Grădina Romei, dar și cele ale zilei „zero” a evenimentului. Concertul de închidere a ediției din acest an a Zilelor Culturale Partium va fi un final pe măsură al evenimentului, trupa NOX promițând un concert spectaculos.

Cele mai tari concerte

Miercuri, 16 august, ziua zero a Zilelor Culturale Partium, Cvartetul FOURever format din artiști ai Filarmonicii Dinu Lipatti, va concerta la Muzeul de Artă, de la ora 19.00 cu concertul Variațiuni de apus. Concertul său de la muzică clasică la rock. Ziua de joi va fi, de asemenea, una foarte interesantă din punct de vedere al concertelor, deoarece legendara trupă Bikini va cânta pe 17 august, de la ora 21.00, pe scena Tarr Beton din fața Muzeului Județean Satu Mare. Îndrăgita trupă rock maghiară promite aceeași atmosferă cool cu care evoluaseră și până acuma la Satu Mare.

Vineri, 18 august, trupa HoneyBeast va concerta pe scena principală din Grădina Romei, de la ora 21.30, în timp ce la scena CBA din  Curtea Vinului, de la ora 20.00, puteți asculta formația Péterfy Bori & Love Band, tot aici  de la ora 23.00, trupa  Parno Graszt. Seria de concerte din Curtea Vinului continuă sâmbătă, 19 august, de la ora 20.00 cu Koszika & The Hotshots cu muzică indie, funk, soul și jazz-pop cu cu note transilvăneană, urmat de un concert Canarro – swing manouche, de la ora 23.00. The PhoenixSM vor reveni, de la ora 18.00, cu un nou concert extraordinar pe scena principală din Grădina Romei: fanii pot asculta melodii și cover-uri de inspirație alternativă, punk și pop-rock, după care, de la ora 21.00 urcă pe scenă legendara trupă rock din Ungaria, formația  Ossian.

Duminică, 20 august, ziua Sfântului Ștefan, se va deschide cu un concert extraordinar pentru copii pe scena CBA, în Curtea Vinului din Grădina Romei. Va evolua formația pentru copii Iszkiri, de la ora 11.00, urmată de Diabolus in musica, de la ora 16.30, pentru iubitorii de muzică alternativă, și de un concert excepțional susținut de Sun City Brass, de la ora 20.00. Pe scena principală din Grădina Romei va avea loc, de la ora 18.00, o petrecere Knock Out, în timp ce pe scena Tarr Beton, din fața Muzeului Județean Satu Mare, trupa NOX promite un concert spectaculos cu show de flăcări, ca punct culminant  de închidere a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium.

Organizatori

UDMR și Fundația Identitas

ONG-uri coorganizatoare

Clubul Pensionarilor Prietenia, Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar, Organizația de Femei UDMR, Teatrul de Nord Satu Mare – Teatrul de Păpuși Brighella, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Muzeul Județean Satu Mare, Centrul Fericitul Scheffler János, Academia de Fotbal Partium, Asociația Carpatină Transilvană, Asociația Borókagyökér, Fundația Folk, Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Asociația Szent-Györgyi Albert, Asociația Culturală pentru Tineret Satu Mare, Cercul Szent István

Instituții partenere:

Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Fondul Cultural Național Ungaria, Fondul pentru Cooperare Națională Ungaria, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii Ungaria, Cabinetul Primului Ministru – Secretariatul de Stat pentru Politica Națională Ungaria.

4 comentarii

 1. Feri Poker Răspunde

  Organizatori

  UDMR și Fundația Iredentitas ??

 2. Dl.Atillo Răspunde

  Începe bulangeala …., bucuria ciorilor!

 3. Dl.Atillo Răspunde

  Apropo, le-ati făcut la ciori carnetele de membre de partid hudemere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.