Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Satu Mare, cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi

Județul Satu Mare este cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii propune aprobarea prin Hotărâre de Guvern a exproprierilor necesare construirii Drumului Expres Satu Mare – Oar (granița cu Ungaria). Valoarea totală a despăgubirilor, estimată pentru aceste exproprieri, este de 7,33 de milioane de lei.

Lungimea totală a traseului este de 14,862 km formată din 10,831 km drum expres + 4,031 km drum de legătură. Pentru realizarea lucrărilor aferente, este necesar a fi expropriată o suprafață de 1,67 de milioane mp, aferentă unui număr de 597 de imobile proprietate privată.

,,Deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei este esențială pentru județul Satu Mare. Pe lângă reducerea traficului la PTF Petea, acest drum expres va facilita și dezvoltarea reciprocă a județelor Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg, respectiv va stabili o legătură între județul Satu Mare și rețeaua europeană de autostrăzi”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Noul drum face parte din proiectul cunoscut ca „Autostrada Nordului”, ce se continuă către Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

8 comentarii

  1. ?????? Răspunde

    Foarte bine . Macar scapam de capsunari in oras.

  2. Contribuabil Răspunde

    Foarte bine!
    Harta din Ungaria ne arată traseul drumului de legătură de la frontiera la M3.
    O hartă cu traseul drumului de la centura orașului Satu Mare la frontiera nu ne arătați?
    Sau e secret?
    Va mulțumesc!

  3. Just_A_Silent_Observer Răspunde

    “Satu Mare, cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană(!!!) de autostrăzi” (vezi europeana si nu reteaua din Romania!!!):

    E interesant cum particica noastra al tarii mereu vine ignorat cand e vorba de infrastructura cea ce priveste drumuri nationale (si nu numai), autostrazi etc (Cluj-Salaj-Bihor; Suceava-Baia Mare). Pare ca vecinii nostri (fiind ei iubiti sau nu) arata mai mult interes in cea ce priveste particica asta a tarii fata de “politicienii” nostri.

    Propun ca administratia sa fie transferat in Budapesta (i.e. sarcasm!) vazand ca se va ajunge (deja!) mai rapid in capitala tarii vecine decat in capitala noastra.

    • altu fără bmw Răspunde

      Conform geografiei Budapesta e la cam 325 de km iar București la 780 de km. Ca să nu mai povestim că inclusiv Viena e mai aproape ca și kilometraj decât București. Trist e că de fiecare dată se dovedește iar și iar că e mai ușor să strici ceva decât să clădești. Acum 100 de ani ne văitam la Paris cum că ce mare nevoie avem de calea ferată Timișoara-Halmeu. No uită-te acum în ce hal arată! Încă circulăm pe șine și pe poduri feroviare de pe vremea K.u.K.!

      • Dakwagen Răspunde

        Te-ai mutat in vecini? Google maps zice ca ar fi din SM 623 km pana in centrul la Bucale’ , stiu ca pare mai mult cand te duci incolo FARA BMW, dar atat este. Viena este la 597 km de SM, iar Budapest la 330 deci acolo aproape ai nimerit. Daca aveai un BMW stiai, bineinteles daca avea in dotare navigatie. :-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.