Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Sprijin pentru bătrânii de la sate. Program lansat în județul Satu Mare: vârstnici îngrijiți la domiciliu

În parteneriat cu localitățile Berveni, Căpleni, Ciumești și Urziceni, Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare lansează un program de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Astăzi, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, s-a întâlnit la Căpleni cu liderii primăriilor implicate în proiect, unde a fost semnat contractul de parteneriat pentru depunerea proiectului de finanțare spre Ministerul Muncii.

,,Sprijinirea programelor sociale este o prioritate pentru Consiliul Județean Satu Mare. Suntem deosebit de bucuroși că nu doar organizațiile non-profit, ci și asociațiile din zonele rurale au profitat de această oportunitate și vor pune astfel la dispoziție servicii de îngrijire la domiciliu pentru multe persoane în vârstă din zonele rurale”, a declarat Pataki Csaba.

Actualul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, cu sediul în Berveni, va putea oferi îngrijire pentru 40 de persoane și, în același timp, va crea 18 noi locuri de muncă în zonă. Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare derulează deja cu succes un program similar în satele Petrești, Tiream, Pișcolt și Căuaș.

În calitate de membru al Asociației Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare contribuie la funcționarea asociației cu o cotizație anuală de 150.000 de lei, bani pe care organizația îi folosește pentru a acoperi, printre altele, contribuția necesară pentru derularea proiectului de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.