Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Urmează zile caniculare, dar și furtuni la Satu Mare. Avertizările meteorologilor

Urmează zile caniculare, dar și furtuni la Satu Mare. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru următoare perioadă o avertizare de caniculă pentru întreaga țară. Temperaturile vor rămâne ridicate, dar există și posibilitatea unor averse.

În perioada 16-20 august, temperaturile vor fi cuprinse între 32 și 36 de grade, dar vor fi și zone unde temperaturile vor ajunge până la 37 de grade.

 „În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade,” potrivit ANM.

În județul Satu Mare temperaturile nu vor depăși 33 de grade pe timpul zilei și 19 pe timpul nopții. În următoarele zile, în intervalul 16-19 august, meteorologii atenționează că ne-am putea confrunta și cu instabilitate atmosferică accentuată, astfel că sunt posibile furtuni și vijelii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.