Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

A condus cinci ani cu permis fals cumpărat, a fost prins şi a scăpat de închisoare

Un bărbat care şi-a cumpărat un permis fals de conducere cu 1.500 de euro şi a condus maşina timp de 5 ani până când a fost prins în vama Petea, a scăpat de închisoare după ce a primit o pedeapsă cu suspendare. Practic, omul va face închisoare doar dacă va comite altă faptă penală pentru care va fi condamnat.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 11 octombrie 2021, în jurul orei 21:15, un sătmărean a fost prins la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, încercând să părăsească țara cu un permis de conducere fals. Individul, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie.

Acesta a prezentat un document tip “permis de conducere” care, ulterior, s-a dovedit a fi fals. Documentul  pretindea că bărbatul deținea permis pentru categoriile A, B, C, BE și CE, dar nu respecta condițiile de formă și fond ale unui permis autentic. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu figura ca posesor al unui permis de conducere eliberat de către autoritățile române.

Şoferul a relatat că în cursul anului 2016 a făcut cunoştinţă cu o persoană care i-a spus că poate să îl ajute să obţină un document tip permis de conducere, în schimbul sumei de 1500 de euro.  Acesta a precizat însă că pentru obţinerea acestui document nu a urmat cursurile unei şcoli de şoferi.

În urma acestor evenimente, bărbatul a fost trimit în judecată şi condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

2 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Deci. Adică așa în mare nu avea doar permis fals pentru categoria B pentru mașină ci și A (motocicletă), C (camion), BE (ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depășeşte 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorca a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg) și CE (ansamblul de vehicule constând într-un vehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală autorizată este mai mare de 750 Kg). Nu știu de ce nu și-a procurat una de pilot de bombardier. Și așa a condus 5 ani !!!! și ne mai mirăm ce se petrece pe șosele???? Urmează că dacă va mai face ceva boacănă să ne cerem scuze oficial că a fost deranjat????

  2. Normalul Răspunde

    Daca a platit 1.500 de euro pentru permis fal oare cat ar fi costat sa-l obtina legal ? Sau nu prea este capabil ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.