PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul în care au murit Natalia și Norbert

O animație grafică realizată de jurnaliștii ProTV arată cum s-a produs accidentul în care au murit Natalia și Norbert. Băiatul s-a înfipt cu motocicleta în mașina care circula în față, în momentul în care șoferul acesteia a redus viteza la o trecere de pietoni, iar potrivit martorilor, motociclistul nu a făcut nimic să evite impactul.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, care conducea motocicleta avea în rucsac aproape o jumătate de kilogram de droguri. Pe aceeași motocicletă se afla și iubita lui, o fată, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Cazul a fost preluat de DIICOT, care verifică de unde avea băiatul stupefiantele.

„Cantitatea este una semnificativă și nu cred că vreun consumator dependent își cumpără jumătate de kilogram ca să îi ajungă pentru câțiva ani de zile. Este clar că transporta. Folosirea motocicletei este una uzuală și este considerată în lumea traficanților ca fiind una dintre cele mai sigure pentru că presupune accesul în anumite zone unde nu se poate intra cu mașina. Vorbim de o rapiditate de deplasare printre mașini, parcări rapide. Modalitatea de a transporta drogurile având și însoțitor fie era pentru a se masca transportul și pentru a părea o simplă plimbare, fie chiar tânăra respectivă era implicată sub o formă sau alta în activitate și practic supraveghea acel transport sau era o garanție a transportului ținând cont de faptul că probabil traficanții aveau mai multă încredere în ea”, a declarat Cătălin Țone, fost șef Serviciul Antidrog București pentru ProTV.

Citește și: