Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul în care au murit Natalia și Norbert

O animație grafică realizată de jurnaliștii ProTV arată cum s-a produs accidentul în care au murit Natalia și Norbert. Băiatul s-a înfipt cu motocicleta în mașina care circula în față, în momentul în care șoferul acesteia a redus viteza la o trecere de pietoni, iar potrivit martorilor, motociclistul nu a făcut nimic să evite impactul.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, care conducea motocicleta avea în rucsac aproape o jumătate de kilogram de droguri. Pe aceeași motocicletă se afla și iubita lui, o fată, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Cazul a fost preluat de DIICOT, care verifică de unde avea băiatul stupefiantele.

„Cantitatea este una semnificativă și nu cred că vreun consumator dependent își cumpără jumătate de kilogram ca să îi ajungă pentru câțiva ani de zile. Este clar că transporta. Folosirea motocicletei este una uzuală și este considerată în lumea traficanților ca fiind una dintre cele mai sigure pentru că presupune accesul în anumite zone unde nu se poate intra cu mașina. Vorbim de o rapiditate de deplasare printre mașini, parcări rapide. Modalitatea de a transporta drogurile având și însoțitor fie era pentru a se masca transportul și pentru a părea o simplă plimbare, fie chiar tânăra respectivă era implicată sub o formă sau alta în activitate și practic supraveghea acel transport sau era o garanție a transportului ținând cont de faptul că probabil traficanții aveau mai multă încredere în ea”, a declarat Cătălin Țone, fost șef Serviciul Antidrog București pentru ProTV.

Citește și:

18 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Pacat de saraca fata….Frumoasa 🙁

  2. flaviu Răspunde

    Inca un caz dramatic si din pacate nu ultimul din care toti soferii atat de motociclete cat si masini dar si pietoni ar trebui sa constientizeze ca pe drumuri poti intalni tot felul de situatii bizare si
    idioti cu reactii la care nu te astepti si de accea un condus linistit preventiv si o anticipare a situatiei in permanenta in condus, te fereste mereu de astfel de situatii.
    Am permis si auto si de motocicleta din 1997 fara nici un eveniment,dar daca esti grozav vrei adrenalina esti grabit sau inconstient te bazezi numai pe faptul ca respecti regurile de circulatie ca un robot, fara sa iti casti ochii,sau mai rau nu le respecti deloc te priveste!!!
    Nu uita ca s-ar putea sa nu fi doar tu in masina sau pe motor si esti direct raspunzator pt viata si sanatatea celuilalt care nu poate face absolut nimic.
    Stiu ca un condus preventiv nu e “smecher” si nu impresioneaza gagicile sau pe cine vreti voi dar,…alegerea fiecaruia

  3. Pistike Răspunde

    Animația este greșită!
    PresaSM are filmare de la camera video a casei de la nr. 50 de lângă stația de autobuz, se vede clar cum mașina neagră întoarce peste linia dublă-continuă și nu acordă prioritate scuterului! Se vede clar cum este lovit în spate, DUPĂ trecerea de pietoni, nu înainte cum încercați voi să distorsionați realitatea!
    Din păcate, din urmările tragediei reiese clar că nici scuterul nu circula cu viteza normală, altfel nu rezulta așa impact puternic, dar asta o vor stabili organele competente!
    Oricum, păcat de ei că erau foarte tineri!

    • 😱😱😱 Răspunde

      Părerea mea este că șoferii erau pe vehicule greșite. Ambii șoferi. Dacă circulau perpedes nu se întâmplau din astea. Că văd că nici unul dintre ei nu a priceput faptul că dacă ai permis nu înseamnă că ești șofer. Doar că poți muri de mâna ta sau te poate omorâ unul la care codul rutier este lectură facultativă. De conducere preventivă nici măcar nu mai amintesc! 😲😱😰

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      Aia ma gandeam si eu…..oare soferul Mithusbisiului o intors pe linie dubla?

      • 😱😱😱 Răspunde

        @Mihaita Piticu’. Chiar dacă este așa omul cu mașina era perfect întors pe banda de mers și dacă tânărul pe motor vede de la distanță, pentru că imposibil să nu vadă asta din timp, atunci încetinește din timp și nu merge ca și un kamikaze. Pentru că din ce se pare nici măcar nu a frânat și a intrat frontal în spate la acela cu mașina. Părerea mea e că dacă nu intra în ăsta la ceva stop tot găsea ceva obstacol rutier (a se citi autovehicul staționat ori parcat) în care să tot intre. Aici intră în ecuație conduita preventivă. Adică înțeleg eu că celălalt a greșit, înțeleg eu că avea să zicem prioritate dar și atunci circuli cu ochelari de cal??? Asta nu e un joc Super Mario ca să poți reseta de câte ori vrei!

        • Pistike Răspunde

          Adică tu vrei să spui că de vină este tot cel mort, nu?
          Păi ăla cu mașina, înainte de a efectua manevra de întoarcere, nu avea OBLIGAȚIA de a se asigura că o poate face fără a periclita pe nimeni??
          Sau gata, dacă el era “perfect întors”, asta înseamnă că din partea lui totul este OK, iar motociclistul să sară peste obstacolul brusc apărut în calea lui??
          Din fericire, lucrurile sunt puțin diferite! Nu ești absolvit de vină doar dacă tu ai reușit să-ți termini manevra! Cel puțin așa spune legea!

          • 😱😱😱

            Da dar asta în logica ta înseamnă că dacă vezi că celălalt s-a proptit brusc în fața ta atunci în virtutea ilogicii tale că e ilegal ce a făcut tu ai tot dreptul să nu frânezi deloc și intri cu toată viteza în celălalt??? Eu bag samă că erau și fumați bine că nu au evitat contactul. Dar probabil nu e voie să se spună că mai nou s-a pus pata pe drogații din trafic și acuma depinde și al cui pui este.

          • Pistike

            Ce spun eu, ce înțelegi tu…
            Clar că au greșit amândoi, dar nu este vinovat doar motociclistul! Și șoferul are partea lui de vină și încă nu mică!

          • 😱😱😱

            Eu am impresia că tu ai probleme serioase în a înțelege un text scurt. Te rog insistent să-mi indici mie unde am spus că șoferul mașinii nu este vinovat. Am spus doar că dacă tânărul de pe motocicletă era numai puțin atent chiar și în situația dată putea evita accidentul dacă frâna. Atât. Pentru că atenție nu a frânat absolut deloc. Și tu așa faci când circuli că dacă ai prioritate și vezi că unul te blochează intri în el și nu încerci să-l eviți? Că dacă da pentru binele tuturor te rog să ne indici traseul pe unde circuli ca să știm să te evităm. Se mulțumește anticipat.
            PS. Am permis din 1992 și fără accidente. Doar vreo doi care au încurcat frâna cu accelerația și au intrat în mine. Am mai spus-o, dacă nu ești sigur de regulă conduita preventivă te poate ajuta. Ăsta a mers tot înainte ca pionerul pe vremuri. Probabil țipa și “pârtieeeee” când a văzut pe cel din față că face manevre neortodoxe. În paranteză mașina în care a intrat nu prea avea viteză, se vede și pe materialul video. Drept concluzie puștanul ca să facă asemenea pagubă la mașină sigur a avut viteză mult peste 50 km/h sau 70 km/h. Eu cred că a avut minim 110-120. Nu căuta tu să găsești scuze că nu există.Iar acuma nici să doneze organe nu mai e bun. Mnoah.

          • Pistike

            Bine, las-o așa!
            Nu ai zis, dar ai insinuat asta când ai afirmat că șoferul a fost “perfect întors pe banda de mers”!
            Dar mno, ai dreptate, eu nu înțeleg, tu să fii sănătos! 🍻

          • Pistike

            PS nu-i caut scuze nici unuia dintre cei implicați, să ne înțelegem!
            Am spus de la început că acest accident nu avea loc dacă motocicleta circula cu viteză normală!
            Dar, din punct de vedere juridic, este gravă fapta de întoarcere peste linia dublă continuă decât depășirea limitei de viteză!

          • 😱😱😱

            Încă nu am auzit să fie punctate aceste nerespectări ale codului rutier cum zici tu. Asta numai în cazul celor de la rutieră poate fi. Pentru că vezi tu dacă ai sta pe Blaga la casă și ai dori să ieși din curtea ta proprie stai cu orele până reușești să ieși. Că toți circulă muuult peste limita legală și nimeni nu face cu ei nimic. Dar dacă tu după o oră de așteptat (că doar vrei să pleci că ai și tu treabă) te lovești cu un kamikaze rutier din ăsta tu vei fi de vină că nu te-ai asigurat corespunzător și nu ai acordat prioritate. Că doar celălalt are prioritate, nu-i așa? Dar aia nimeni nu spune că cel care aproape mai că decola de pe Blaga în momentul începerii manevrei tale era la ani-lumină distanță. De aia tot zic de conduita preventivă și tot explic că faptul că ești pe drum cu prioritate mai poți lăsa de la tine când vezi că celălalt vrea să plece de un secol de pe loc. Apropo, în vestul civilizat ai fost? Că ăia așa procedează de foarte-foarte multe ori. De aia nici nu au atâtea accidente. Și nici nu merg cu peste 100 km/h în oraș! Adică aici este și lipsă de respect fațp de ceilelți participanți în trafic! Și să fie clar asta din partea ambelor părți ai accidentului!!! Pentru că nu e normal să te întorci pe ditamai bulevardul circulat în halul ăsta dar și că puștanul fac pariu pe oricât că bătea suta când s-a lovit și fără să frâneze de mașină! Și acum ce a câștigat, un loc de veci pe veci? Merită? 😰 Nu-i puneți așa numai de bravadă în situații din astea pe ceilalți în trafic că nu știți cum reacționează. Putea puștanul să tragă stțnga de motocicletă și să intre în sens invers și în ceilalți și putea provoca și un mare accident în lanț.

      • Jj Răspunde

        Broski, nu a intors pe linie dubla continua, e intrerupta deoarece este un hotel acolo, intrarea la hotel de pe ambele sensuri. Nu s-a calcat nici o linie dubla continua nici o trecere cum spuneau altii.

  4. John Doe Răspunde

    In acelasi timp, se ia in considerare reducerea varstei pentru permis auto la 17 ani, doar daca conduci cu un tutore. Destepti oameni.

    • Pistike Răspunde

      Nu are absolut nici o legătură una cu alta!
      Sunt țări în care se pot obține anumite categorii de permis încă de la 16 ani!
      Diferența este CULTURA și, cum spunea cineva mai sus, CONDUITA PREVENTIVĂ!!!!

  5. 😱😱😱 Răspunde

    Pistike= Mircea Covor= idiot de servicu. 🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.