Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Com’ON Satu Mare! Tinerii, invitați să își expună ideile care ar putea schimba comunitatea locală

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, împreună cu grupul PONT, a lansat la începutul lunii septembrie programul de bugetare participativă Com’ON Satu Mare.

Scopul proiectului este de a încuraja tineretul din oraș să acționeze și să-și ducă la bun sfârșit inițiativele. Totodată, inițiativa le oferă posibilitatea tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani, de a participa la dezvoltarea comunității în care trăiesc. Ideile și inițiativele sunt așteptate până pe 3 octombrie pe platforma comonsm.ro.

Com’ON Satu Mare este un program de bugetare participativă pentru tineret., în cadrul căruia tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, în echipe de câte 3 persoane, pot înscrie proiecte și idei, pe care mai apoi locuitorii orașului le pot vota. Proiectele cu cele mai multe voturi vor fi premiate sub forma unor finanțări din bugetul local.

Inițiativele depuse de tineri și ulterior votate de publicul local vor primi fiecare o susținere financiară în cuantum de câte 3000 lei. La ediția din acest an COM’ON Satu Mare, primele 15 proiecte cu cele mai multe voturi vor câștiga finanțare.

Inițiativele sunt așteptate în perioada 6 septembrie – 3 octombrie pe platforma electronică comonsm.ro. După efectuarea verificărilor tehnice, se vor supune votului publicului în perioada 6-22 octombrie, iar inițiativele trebuie implementate în perioada 1-15 decembrie.

Mesajul organizatorilor:

Aveți o idee – sau mai multe – care poate aduce o schimbare în bine în comunitatea locală? Buuuun! Înscrieți-o la Com’ON Satu Mare ‘23!

Cine poate participa? Grupuri informale formate din minimum 3 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 – 35 de ani care locuiesc, studiază sau muncesc în Satu Mare.

Ce condiții trebuie să îndepliniți? Să vă înscrieți ideile în echipă, iar activitățile propuse trebuie să ofere acces liber pentru public. Vă recomandăm, să citiți întregul regulament de pe site înainte de aplicare.

Formularul de înscriere îl găsiți aicihttps://comonsm.ro/apel

Termen-limită înscrieri idei: 3 octombrie, ora ora 16:59.

Facilitatorii Com’ON vor fi aici pentru voi pentru a vă susține, îndruma, pentru a vă ajuta chiar și în conceperea inițiativei. Căutați-i cu încredere!

Ce va urma? Vă veți împărtăși ideea cu cei din jur, sătmărenii o vor vota online, iar primele minimum 15 de inițiative cu cel mai mare număr de voturi vor fi sprijinite financiar de municipalitate Satu Mare cu câte 3000 de lei și vor fi puse în practică chiar de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.