Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Copilul, în vârstă de 9 ani, accidentat la o școală din Satu Mare va fi transferat la Cluj

Copilul, în vârstă de 9 ani, accidentat la Școala Gimnazială Avram Iancu din municipiul Satu Mare va fi transferat la Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare. 

În urma investigațiilor realizate la Spitalul Județean Satu Mare, copilul nu prezintă traumatism cranian cerebral. Astfel, el va fi transferat la Clinica de Neuropsihiatrie din Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare. În acest moment, starea generală a copilului este stabilă.

„Copilul care, în cursul zilei de 24 septembrie noaptea, ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe în status convulsiv, adică cu o serie de mai multe crize convulsive, este preluat de secția ATI, la 3.00 dimineața și la ora 5.00 este indus în comă pentru a proteja copilul de eventualele leziuni specifice crizelor convulsive și pentru a se conserva funcțiile vegetative, și, totodată, pentru a putea fi investigat. Astfel, copilul este supus unor serii de investigații, inclusiv imagistică cerebrală, care nu pune în evidență leziuni specifice unui traumatism cranian cerebral. La aproximativ 24 de ore după ce s-a indus această comă, în data de 25, în jurul orei 12.00, copilul este extubat, este conștient, cu stare generală stabilă, fără crize convulsive. Este transferat la secția Pediatrie în data de 26 septembrie, și urmează să fie transferat mâine, pentru investigații suplimentare care să stabilească cauzele acestor crize la Clinica de Neuropsihiatrie din Cluj-Napoca”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Rodica Lohan, pentru PortalSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.