Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

COVID-19 s-a întors. Tot mai multe cazuri în județul Satu Mare

COVID-19 s-a întors. Sunt tot mai multe cazuri în județul Satu Mare, iar mai multe persoane se află internate în stare gravă la spital, a anunțat, miercuri, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai.

Cazurile de COVID-19 au început să se înmulțească la începutul lunii septembrie, iar de atunci a existat o creștere în fiecare săptămână, a spus Macrina Mihai, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, la începutul lunii septembrie s-au înregistrat 254 de cazuri noi, în vreme ce la mijlocul lunii au fost înregistrate 343 de cazuri. În județul Satu Mare se înregistrează aproximativ 40 de cazuri de COVID-19 pe zi, iar incidența la nivelul județului a ajuns la 0,83.

Directorul DSP Satu Mare a mai declarat că în total, în spitalele din județ, sunt internați 24 de adulți și 5 copii, iar 5 adulți se află în stare gravă la Terapie Intensivă. Macrina Mihai a mai precizat că persoanele care au simptome specifice infecției cu coronavirus sunt rugate să se adreseze medicului de familie, iar recomandarea este ca simptomaticii să rămână acasă, pentru a nu contribui la răspândirea bolii.

Reamintim că masca redevine obligatorie la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare! Conducerea unității spitalicești a transmis ce obligații au aparținătorii care vizitează pacienții.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Iara incepeti cu prostiile, spalatilor pe creier….??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.