Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO. Crengi căzute peste mașini, în Carei. Copacii îmbătrâniți vor fi tăiați

Primăria Carei a demarat un program de toaletare și tăiere a copacilor din oraș din cauza pagubelor materiale provocate asupra unor autoturisme parcate în zona centrală a Careiului de crengile unor copaci uscați care s-au prăbușit.

”Pentru a preveni astfel de accidente, care s-ar putea solda inclusiv cu rănirea gravă a unor cetățeni, va trebui să tăiem anumiți copaci îmbătrâniți din oraș și chiar din parcul dendrologic. Bineînțeles, vom continua cu plantările de noi copaci în locul celor tăiați, așa cum am făcut-o până acum pe Bulevardul 25 Octombrie, respectiv străzile Agoston, Iuliu Maniu, Căplenilor, Mioriței și altele”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

”Nici eu nu sunt adeptul tăierilor de copaci, dar în astfel de situații suntem obligați să luăm măsuri pentru a preîntâmpina producerea de accidente. Siguranța careienilor și a bunurilor acestora este prioritară pentru administrația locală”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.

Primarul Careiului a dat asigurări că alegerea copacilor care au devenit pericol public se face după criterii clare. ”În situația în care colegii mei de la Primărie sunt sesizați că un copac este uscat și a devenit un pericol pentru siguranța careienilor, aceștia se consultă cu specialiștii de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare. Toate tăierile se fac cu avizul acestei agenții”, explică primarul Eugen Kovacs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.