PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Începe reabilitarea Hotelului Dacia. Investiție de zeci de milioane de euro

Începe reabilitarea Hotelului Dacia din centrul municipiului Satu Mare. În aceste momente are loc pregătirea șantierului, iar lucrările sunt estimate să fie finalizate în anul 2025. Investiția se ridică la zeci de milioane de euro, informează szatmar.ro, iar la finalul lucrărilor vor fi date în folosință nu mai puțin de 62 de camere.

„În timpul reconstrucției, dorim să păstrăm toată valoarea clădirii fostului hotel. Astfel, în timpul lucrărilor de construcție, fiecare parte a clădirii va fi reînnoită în forma inițială, fie că este vorba de elementele de fațadă sau de țigla unică Zsolnay”, a declarat Márton Nándori, directorul general al Dacia SRL.

Hotelul va fi renovat cu o investiție de aproape 30 de milioane de euro și va avea 62 de camere. De asemenea, va avea un restaurant de inspirație locală, un cocktail bar elegant și un centru spa.

Hotelul Dacia își schimbă numele

Hotelul Dacia își va deschide porțile publicului în 2025 ca un hotel urban modern. Hotelul va funcționa sub marca Hotel Indigo al renumitului lanț internațional InterContinental (IHG) Hotels & Resorts și va fi operat de compania maghiară de management hotelier Hotel & More Group.

Potrivit companiei care se ocupă de renovare, odată ce se va deschide, Hotelul Dacia va pune Sătmarul pe harta turismului internațional.


CITEȘTE ȘI: