Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Hotelul Dacia își schimbă numele. Va avea 62 de camere și centru SPA

Hotelul Dacia își schimbă numele. Va avea 62 de camere, restaurant, cocktail bar și un centru SPA, informează hotelinvest.ro.

Hotelul Dacia din Satu Mare, un simbol al orașului, va deveni Hotel Indigo Satu Mare. Cu 62 de camere și apartamente, un restaurant de inspirație locală, un cocktail bar elegant și un centru spa, Hotel Indigo Satu Mare este programat să se deschidă în 2025.

Hotelul va funcționa sub marca Hotel Indigo al renumitului lanț internațional InterContinental (IHG) Hotels & Resorts și va fi operat de compania maghiară de management hotelier Hotel & More Group.

Potrivit companiei care se ocupă de renovare, odată ce se va deschide, Hotelul Dacia va pune Sătmarul pe harta turismului internațional.


CITEȘTE ȘI:

37 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    Autoritatile locale pot impune pastrarea numelui hotelului “DACIA” ,dar cine s-o faca ??!!

    • sheps Răspunde

      Nu pot. Bea un sheps si calmeaza-te. Asa e si cu numele original. Acum ca au gsit un nume absolut neutru nici asta nu e bine? Ce e mai important? Numele sau ca pana la urma se renoveaza si nu sta sa cada pe capul oamenilor? Numele Dacia ti-e drag ca esti obisnuit cu ea. Asa cum ungurii inca folosesc denumirile strazilor cu vechile nume maghiare. Asa ca….. Bea un sheps rece.
      PS. Hotelul nu trebuia vandut in halul asta si atunci ramanea in patrimoniul orasului si atunci primaria ca si proprietar putea avea pretentii. Asa in schimb nu. E ca si cum ai vrea să impui vecinului cum sa-si boteze copilul. Dar probabil nu ai inteles nimic din ce am scris.

      • Rita Răspunde

        Dacă nu le ies țiglele de culoare indigo măcar din nume să reiasă ce aveau de gând să facă. Doar nu vă imaginați că vreo bucățică din acoperișul original se va regăsi în noul hotel? Să fim serioși, pentru mine Dacia a fost și Dacia rămâne. Sper să-i păstreze măcar forma și culorile că în rest…..no comment. De pe strada Ștefan cel Mare unde au dispărut acele pietre galbene care valorează mai mult decât toate dalele din beton la un loc? În parcul din centru aveți impresia că a rămas vreo piatră originală? Nu dragi sătmăreni, ne scot ochii cu betoane și tot ce era reprezentativ orașului nostru se duce pe apa sâmbetei.

    • urbanism Răspunde

      Auoritățile ar putea avea pretenții variate și de toate felurile dacă orașul ăsta ar avea un PUG. Atunci poți să ai pretenții. Noi petecim zi de zi de 20 de ani aproape aspectul orașului cu PUZ-uri și se vede rezultatul.

    • Decebal Răspunde

      Ce rost ar avea sa pastreze numele Dacia? Nu cred ca reprezinta istoria Daciei.

    • Para Cetamol Răspunde

      Hotelul Dacia (maghiară Dacia Szálloda), inițial numit Hotel Pannonia (maghiară Pannónia Szálló) este un monument istoric în Satu Mare.[1] A fost construit între anii 1901 și 1902, după planurile arhitecților Bálint Zoltán și Jámbor Lajos.

  2. Vasi Răspunde

    Sa speram ca de data asta va fi ‘renovat’ conform normelor necesare pentru a renova un monument istoric clasa A.

  3. cetatean platitor de taxe Răspunde

    O intrebare pentru cei mai informati decat mine: unde vor parca viitorii clienti si cate locuri de parcare va avea hotelul?

  4. radical2 Răspunde

    bah ce oameni. bucurativa ca se renoveaza in sfasit. fix numele nu conteaza . oricare ar fi, sigur nu vor alege un nume ciudat….gen hotel vrabiuta.

    • urbanism Răspunde

      Corect. Doar că și noi avem ceva urmași locali de-ai lui Funar (ăla cu băncile și pubelele tricolore) cu obsesii penibile sterile. Că la asta se rezumă totul la ei. Să sperăm că se vor ține de cuvânt pentru că dacă va fi gata va rupe fața la turiști.
      PS. Pentru cei care se inflamează pentru nume puneți-vă în locul investitorilor. Ei au zis probabil că nu vor să dea apă la moară nici de o parte dar nici de cealaltă. Și atunci au ales un nume din asta neutru (probabil după culorile țiglelor de pe acoperiș) ca să nu se ofenseze nimeni. Dar unii uite că și de la asta se ofensează. Eu în locul primăriei aș face ceva convenție să se poată face starea civilă (bineînțeles contracost) și acolo. Mulți ar vrea asta că oricum poze toți fac acolo. Deci? Toți ar câștiga din asta.

  5. danciu viorel Răspunde

    Noi suntem români
    Noi suntem români
    Noi suntem aici
    În veci stăpâni

    • Cora Denzl Simona Răspunde

      afara afara cu unguri din tara

      • Flocora Răspunde

        Care tara? :-))… Degeaba aici inca multi behaitori sunt, spre vest se concentreaza oamenii pe viitor asta inseamna evolutie. Behaitorii ii poti conduce numai cu ciobani. Cam asta-i situatia, cativa ratati care behaie la nesfarshitt pe-aici, imnul ratatilor si afara din tara, in rest duhoare si nulitate absoluta din partea lor.

    • Carcotas Răspunde

      Stăpânul cui? Stăpân peste ce? Nu de alta dar am o grădină în Bercu Rosu. O stapanesti tu?

  6. Satmarean1 Răspunde

    Ca reper tot Hotel Dacia va fi numit de marea majoritate multi ani de acum inainte. Bine ca se reface iar investitorul sa- l numeasca cum doreste.

  7. Lajos Răspunde

    TREBUIA SA RAMANA HOTEL PANNONIA !

  8. Pali Răspunde

    Laicsika, doar nu vorbești serios!
    Când vreodată, de când te-ai născut tu pe lume, s-a numit Pannonia, ca sa spui ca “trebuia sa rămână “ asa?
    Presupun ca nu ești născut in 1907…
    Restul…nu mai contează… “a fost odată”…
    Îți recomand sa revii la realitate și sa trăiești in prezent…

  9. s Răspunde

    Pentru toti analfabetii care sunteti pro si contra denumirii de Pannonia citez din wikipedia:
    Termenul „Panonic” provine de la Panonia, o provincie a Imperiului Roman. Numai partea vestică a teritoriului ungar actual (Transdanubia) este însă o parte a fostei provincii romane. Aceasta reprezintă mai puțin de o treime din Ungaria modernă, astfel că geografii ungari evită termenul de „Bazin Panonic” și „Câmpie Panonică”.

  10. Kuka Răspunde

    Iuhuuu, o să putem merge să ne tragem la Indigo …

  11. urbanism Răspunde

    Constat că în continuare în orașul ăsta sunt o grămadă de oameni foarte fericiți. De ce zic asta? Pentru că din ce se pare au doar o singură problemă. Vă las pe voi să ghiciți care. Aaaa, și din ce se pare toți au internet și le mănâncă în palmă să scrie comentarii idioate.

  12. Lulu Răspunde

    Mai scriitor vorbăreț, nu reusesti nicicum sa scrii fără greșeli geamaticale?
    Pe”oamenii” “LE mănâncă in palma”?!😂😂😂
    Unde amaru’ tău ai făcut școala, și cum te-au angajat ca postac?
    Auzi la el…”urbanism”…

    • urbanism Răspunde

      Să ai și tu o zi bună. Le mănâncă în palmă because în loc să facă o l@ba sănătoasă scriu tâmpenii și se descacrcă total inutil în public. Și tu faci parte din aceeași categorie. Nu am știut că la postări ți se cere cu cât ai luat bac-ul la română, eu cu 9.15. Asta nu recent ci puțin mai demult când se făcea școală de școală. Mie mi-a fost prof regretatul Fodor Mihai. Așa că mergi pe burtă până nu șterg pe jos cu tine. Dacă careva expresie folosită de mine te depășește te rog nu apela din nou la ajutorul meu ci mai degrabă sună un prieten. Poate împreună faceți fifty-fifty și vă descurcați.

      • Lulu Răspunde

        “urbanism”, pentru știința ta: pe oameni eventual “ ii mănâncă in palma” si nu “le mănâncă in palma”, “because”, substantivul “om “ este genul masculin, deci nu poate fi, oricât ai vrea tu ( cu tot cu 9,15 al tău la romana), “ele” ca sa “LE mănânce”…înțelegi?
        Tot pentru stiinta ta: “ DACA CAREVA”, este o cacofonie care nu face parte dintre cele admise in scrierea si vorbirea corecta a limbii romane.
        ‼️Nu mai spune nimănui ca ai luat nota 9,15 la examenul de limba romana la bac, deoarece având in vedere cât de greșit scrii si vorbești in limba romana exista pericolul sa ți se anuleze examenul 🤫
        Cine ți-a fost prof de bune maniere si unde ai dobândit educația de excepție pe care o exprimi folosind expresii de genul “ mergi pe burta pana nu șterg pe jos cu tine”?
        DEOSEBIT…
        Mai… “ urbanism de … urbanism” DE PERIFERIE…

    • HBC Răspunde

      Dar tu de unde draqului ai emigrat ???

  13. comentator Răspunde

    @Lulu. Ceilalți care mai comentează pe aici nu sunt de vină pentru frustrările tale reale sau închipuite de la școală. Asta ca să nu mai vorbim de greșelile tale de exprimare destul de evidente. Asta începând cu “… deoarece având în vedere….”. Mai lipsea din aiureala ta de exprimare și întrucât sau deasupra și era perfect. Ne credem elevați dacă aglomerăm nejustificat expresii care nu au ce căuta acolo? Sau și tu ești fan al comentatorului de fotbal? Știi tu ăla care zicea că “șutează pe jos la firul ierbii”? De parcă s-ar putea și altfel, adică la firul ierbii? Dar te rog mai scrie de astea că poate se lămuresc cu toții cât de prost poți fi.🙏🏼💩

    • Lulu Răspunde

      Hop si tu!
      Nici tu nu prea ești obișnuit cu cititul…tot nota 9, 15 la examenul de romana la bac?😜
      Zice-se ca cine se aseamănă se aduna!
      Încearcă asa: “… deoarece exista pericolul sa ți se anuleze examenul, având in vedere cât de greșit scrii si vorbești romana”; valabil si pentru tine “comentator”.
      Baaaaa, nu sunteți decât o adunătură guvernata de spiritul de haita, agresivi, nescoliti si needucati!
      Vai de steaua voastră primitivi nerușinați!

      • comentator Răspunde

        La capitolul agresiv te refereai la tine? Că dacă nu ai ce comenta te autoproclami regele neîncoronat al limbii române și te lupți cu oricine? Nu ai uitat tu așa cumva să iei ceva calmant astăzi? Că așa se pare. Du-te fraierule învârtindu-te. Pardon, am uitat că probabil și asta este după tine expresie greșită. Corect este doar ce spui tu.

      • comentator Răspunde

        Te citez. “…. deoarece având in vedere ….” și nu cum scrii mai nou. Revin doar ca să-ți arăt că din ce se pare ai probleme și cu ochii. Că așa ai scris. Nu cred că te-a obligat cineva să formulezi așa, eventual prostia ta. Îți recomand să te ocupi de treburi productive. Asta cu nodul în papură poate face oricare frustrat. Dar bineînțeles aici tu dai clasă la toți.

        • Lulu Răspunde

          😂😂😂
          Greu, dar mai insista; poate in cele din urma vei reuși sa înțelegi ca este același lucru; văd ca nu stai prea bine nici cu semnele de punctuație
          “….” Ce vor sa însemne aceste patru (4) puncte.,🤣🤣🤣
          Nu “ din ce se pare” ci “ din câte se pare…
          Însă cum spuneam, pentru tine mai greut…
          Mai bine o lași asa, pana nu te faci total de cacao…
          🤫

          • ??????

            Mai lasa-ne cu gramatica. In fiecare an se schimba. Mai bine scrie cu litere cirilice . Scuze de greseli gramatice.

          • comentator

            Lasă-l. Deja e caraghios. Dă în stânga și în dreapta ca țiganul ăla din Țiganiada când i s-a blocat coiful în cap și nu a văzut nimic. Mai în glumă e în stare să lase repetenți pe toți de aici. Problema e că cel mai picat este tocmai el. Adicătelea picat în cap.

  14. Varu Răspunde

    Și la ce vă ajută dacă se renovează fostul cuplerai al comuniștilor?

  15. comentator Răspunde

    Ești bolnav. Hai pa, te las. Că bine zicea cineva că nu te pune cu mintea prostului. Dealtfel ți se întrezăresc epoleții. Fii mai atent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.