Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Hotelul Dacia va fi afiliat lanțului InterContinental. Se deschide în 2025!

Veste bună pentru sătmăreni! Hotelul Dacia va fi afiliat lanțului InterContinental și se va deschide publicului în 2025.

,,Renovarea Hotelului Dacia este gata să înceapă. Hotelul va fi afiliat la renumitul lanț internațional InterContinental (IHG) Hotels & Resorts”, a anunțat primarul Kereskenyi Gabor.

Hotelul Dacia își va deschide porțile publicului în 2025 ca un hotel urban modern. Hotelul va funcționa sub marca Hotel Indigo al renumitului lanț internațional InterContinental (IHG) Hotels & Resorts și va fi operat de compania maghiară de management hotelier Hotel & More Group.

Potrivit companiei care se ocupă de renovare, odată ce se va deschide, Hotelul Dacia va pune Sătmarul pe harta turismului internațional.

 

16 comentarii

  1. ????? Răspunde

    in sfarsit.

  2. KOLOKO Răspunde

    Sper că va primi înapoi numele original.

    • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

      Tu măcar ai citit articolul? Că din ce se pare NU! Citez:
      “… Hotelul va funcționa sub marca Hotel Indigo….”
      Deci nici Pannónia, nici Dacia. Era și de așteptat. Indiferent, se reface și asta-i important. Așa cum ungurii sătmăreni tot foloseau vechea denumire și acum, asta-i valabil și la denumirile de străzi acum ambele tabere vor folosi numele care le convine. Va fi pace. Și cum lanțul hotelier este internațional cine suntem noi ca să comentăm.

      • Amintiri din Viitor. Răspunde

        Pentru mine ramane hotel Dacia. Cu asta m-am nascut. Pentru bunicii mei a fost Pannonia. Ca asa s-au nascut. Din partea mea daca peste cativa ani se va numi hotel Moskva😁, eu tot Dacia o sa-i spun. Si multi satmareni asa o sa-l cunoasca. La fel ca si Casa de Moda. S-a construit din temeli pe locul fostului restaurant Cina ( foarte multe scandaluri cand eram eu mic, mic (cinci ani). Spre teatru era o scena cu “banda” (taraf) de zigani. Care cantau foarte frumos. Era o placere sa ii asculti…Spre bulevard era o terasa cu inghetata de prima clasa. Parfe, turceasca, etc. 100% naturala…. S-a daramat si s-a construit Casa de Moda. Sa-mi spuna cineva daca cunoaste cladirea asta, Casa de Moda, sub alta denumire…. Da mai stie cineva de Tabac Bar? Ia sa aud. Unde a fost. Sau renumitul restaurant Zahana. Asta din urma nici nu a fost de mult. Sau in locul parculetului de langa Casa de Moda era Primaria. A fost un adevarat spectacol cand au intrat buldozerele in ea si au daramat-o. S-a adunat tot orasu s-a vada spectacolul. Atunci a zis fratele meu( patru ani) ca vrea sa se faca buldozerist. 😁😁😁 Amintiri, amintiri. Viata merge inainte…apropo. De Honvéd uta ati auzit. Foarte cunoscut si acuma de maghiari. Sau castanilor, actuala Mileniului. 1 decembrie 1918 s-a numit Artarilor. Foarte frumos numele vechi. Si semnificativ…acuma punem nume dupa ureche. Nu dupa semnificatie. La fel ca comunistii

        • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

          Mda. Și înghețata adevărată turcească de vanilie, ciocolată ori de lămâie a lui Șerif Yonus bácsi. Voi habar nu aveți ce bun era. Dar făcut după rețetă originală. Și când bătrânul a murit (în ’62 parcă) niște ani a venit văduva și mai făcea și ea. Oprea unde este troița acum în centrul vechi. Care troiță nu are nici 30 de ani. Deci lăsați voi fantasmagoriile voastre de amintiri că nu ține. Când venea cu taraba și cu suna clopoțelul era bătaie pe înghețată. Mizeriile actuale din comerț nici nu se compară.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Doamne ajuta.Pt noi tot Hotel Dacia va ramane,comercial sa-l numeasca cum vor.

    • Carmen Silvia Pătulea Răspunde

      …ca și răspuns la “Amintiri din viitor”…și pentru mine”Dacia”,tot “Dacia”rămâne…Forever!Și da,eu îmi amintesc foarte bine când am mers la Sc.gen.br2,că strada se chema str.”Castanilor”iar pe colt,erau un cuplu de bătrânei care făceau floricele din porumb,iar în sezon aveau cele mai bune castane!…eu locuiam,încă mai locuiesce bulevardul “Malinovschi”…devenit ..”Eliberării”…devenit “Traian”…devenit…I.C.Bratianu!!!….normal că îmi amintesc de Tabac-Bar,devenit Intim,apoi Corso…cântau Rozi cu formația…ce îmi plăcea să o aud!!!….la fel cum îmi amintesc și de Zahana….de Cina(înspre gara)….pe Corso la trecerea de pietoni,unde acum are OSD-ul sediu…era o alimentara …de acolo am cumpărat pentru prima dată în viață mea curmale,..peste drum,unde acum este hotel Astoria,era magazinul de prezentare a Mondiali,când aveam 4-5 anișori,cum aveau geamurile+vitrinele)mari,se făcea parada modei fiind prezentate ultimile creații de la Mondiala!!!….sa mai continui???….amintiri,dulci amintiri pe care le voi duce in mormânt cu mine!!!

  4. Dan Răspunde

    Pentru noi ramane Hotel Pannonia.

  5. Mitică Răspunde

    Stați liniștiți la locurile voastre….Nu vă faceți iluzii ….! Până când impostorii conduc APIA Satu Mare, Hotelul DACIA se va prăbuși ! Punem pariu ?

    .

  6. GB Răspunde

    Am avut onoarea să particip la o nuntă în boemul Hotel Dacia! Eleganță, stil, rafinament, Hmmm… Amintiri frumoase! Oricare va fi soarta locului/clădirii respective nu știu dacă “spiritul” acelui loc va putea fi reînviat. Îmi doresc… sper să reușească, altfel totul e în zadar… un alt Intercontinental.

  7. Ildiko Răspunde

    Turismul “international” din Satu Mare e o gluma. In afara celor care călătoresc cu mașina prin vămi nu prea vin turiști in SM. Poate ajungem și noi măcar ca și Baia Mare. Cei din BM atrag mulți turiști chiar dacă nu au clădiri istorice.

    As fi curioasa sa știu și eu care e stadiul de implementare a strategia de dezvoltare turistică a Primăriei SM. Ori de câte ori mi-au venit oaspeți i-am plimbat prin Ardud, Oas și Carei. Probabil nu știți, dar SM are o strategie de dezvoltare turistică.Desigur e un document uitat prin sertare căci Primaria nu face mai nimic in acest sens.

  8. Marcelino Răspunde

    Stati linistiti, nu va faceti iluzii. Maine vine senatorul lui peste prajit Kozma cu microfonul in fata la Dacia si va declara ca blocheaza proiectul. Va depune proiect de lege sa fie demolat de urgenta inainte sa apuce strainii sa cheltuie vreun ban cu el. Asa a blocat si parcarea subterana, decat sa-l faca ungurii cu banii lor mai bine nu se face deloc.

    • c-block Răspunde

      Oioi, dacă face asta nu mai capătă túróslaska! Ar fi în stare, noroc că asta nu mai depinde de el.

    • Irony Răspunde

      Din pacate asa va fi. Puteam sta linistiti, cu coniacul in mana si străinul sa lucreze, dar noi “nu ne vindem” tara.
      Noi avem oricum specialistii nostrii, baietii destepti, cei care se ocupa cu bunastarea populatiei.
      Nu va lasati dragi deputati, blocati orice initiativa, la anu oricum va votam.

  9. Dacus Răspunde

    Oricum ce hoteluri vor fi alea din centru ?Sunt 3 pe 80m si niciuna nu o sa aiba acces cu masina si nici parcare…..Nu cred ca turistii vor parca la marginea orasului si vor cara lucrurile acolo….
    O sa fie bun pt……migranti…care vin pe gios…

  10. ????? Răspunde

    Buna ziua. In anii 70 nu puteai intra in restaurat fara costum si cravata. Dupa 89 putea sa intre toti borfasi fara cultura generala. Asa ca sa dat faliment. In ziua de astazi cu conteaza cultura sau cei sapte ani de acasa , conteaza numai banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.