Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

”Homo porcius cocalarus” în munții din Satu Mare: ,,Au vandalizat indicatoarele turistice”

Salvamontiștii din Satu Mare semnalează prezența în munți a unor exemplare din ”Homo porcius cocalarus”. Salvamontiștii spun că unii indivizi sau ”pseudo-turiști” vandalizează indicatoarele turistice din zona montană a județului Satu Mare.

,,Excepția acestui an a reprezentat-o prezența lui „Homo porcius cocalarus” pe vârful Buian unde într-o demonstrație de inteligență ancestrală a rupt toate săgețile, inclusiv tabla toponimică cu care a fost echipat stâlpul de marcaj din acest vârf atât de pitoresc, din grupa munților Igniș. Cât de cretin trebuie să fii pentru a face așa ceva, pentru a priva montaniarzii adevărați care ajung la pas prin efortul lor, acolo sus, de bucuria unei poze de vârf, de a priva acei copii care fac primul miar din viața lor! Cine le dă dreptul acestor grobieni de-ași bate joc de banii noștri, ai tuturor și de munca salvamontiștilor, care amenajează aceste trasee montane. Întrebare retorică… se prea poate, dar sper în ziua în care aceste incidente să devină file de istorie neagră din viața muntelui”, au spus salvamontiștii sătmăreni”, într-o postare pe Facebook.

În aceeași postare, salvamontiștii au dat detalii referitoare la lucrările de amenajare făcute în ultima perioadă în zonele Luna Șes- Vf.Pietroasa, Certeze-Vf.Buian respectiv, Bătarci- Vf.Măgura.

 

3 comentarii

  1. Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

    Doar au fost acasă diasporezii pevecistăpâni în august! Acum se culeg roadele vizitei. Plus se poate observa că a scăzut brusc numărul accidentelor rutiere de la trei accidente serioase pe zi la unul pe zi. Foarte interesant. Și ziceți că nici nu are legătură asta cu numerele străine de înmatriculare???? Oare? Se constată că tot degeaba, prostia și nesimțirea se lipește de unii dar civilizația numai cu amenda se poate însuși. Că unii deja de un deceniu sunt afară dar când vin acasă refulează din ei frustrarea acumulată.

  2. Ion ion Răspunde

    Atenție .. asemenea exemplare sunt și în plin centru.. și pe drumurile din oraș ..
    Unii arunca ambalaje din mașina .. alții parchează că niște boi ..
    Înarmați vă cu camere video sa i afișăm pe rețele sociale.. și în media .. sa i ajutam să își facă simțită prezența …
    Smt nevoia sa iasă în evidență .. și cum n au cu ce .. improvizează ..
    No.. apoi așa iese ..
    Tre ajutați ..

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Nu tre’ să vă mirați. Este ce ați creat, ce ați crescut. Sub atenta voastră oblăduire așa arată viitorul întunecat, tulbure al țării. Ne plângem că ce ne fac alții când e vorba de țara noastră, că nu suntem respectați dar oare noi ne respectăm propria patrie???? Fiecare poate să răspundă în sinea ei. Place-nu place asta este realitatea. Dar de aici fiecare înțelege cea ce vrea. Sau cea ce poate. 😲🥴😱😰 Oare cu ce au deranjat pe acei derbedei indicatorii turistici?🤔🥴😰 Știu, nu există răspuns logic pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.