Ultima actualizare: ieri, 21:29
Locale

PERFORMANȚĂ. Elev din Satu Mare, olimpic la informatică! S-a întors cu medalia de argint din Georgia

Un tânăr din municipiul Satu Mare, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu, face performanță în domeniul informaticii. Luca Mureșan s-a întors, recent, din Georgia de la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023 cu medalia de argint.

Luca Mureșan s-a distins printre cei mai buni elevi în domeniul informaticii, la nivel european, demonstrând nu doar cunoștințe solide în programare și algoritmi, ci și abilități excepționale de rezolvare a problemelor. EJOI este una dintre cele mai prestigioase competiții pentru tinerii pasionați de informatică din întreaga Europă.

„Este un moment de mândrie pentru Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare și pentru întreaga comunitate. Elevul Luca Mureșan, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, a obținut MEDALIA de ARGINT la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) desfășurată în KUTAISI, GEORGIA, în perioada 8-14 septembrie. Luca Mureșan, un tânăr pasionat de informatică și programare, și-a demonstrat, din nou, abilitățile sale excepționale în această competiție de prestigiu.
[…] Talentul, perseverența și devotamentul lui Luca Mureșan, în fața provocărilor academice, demonstrează că orice elev poate atinge excelența atunci când are pasiune și determinare.
Pentru Luca, medalia de argint obținută la EJOI 2023 nu reprezintă doar o recunoaștere a cunoștințelor sale, ci și o sursă de inspirație pentru a continua să exploreze lumea fascinantă a informaticii.
Performanța lui Luca Mureșan la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023 este un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate școlară și o dovadă a potențialului uriaș al tinerilor noștri în domeniul științelor informatice.
Această performanță deosebită este rezultatul unei colaborări strânse între elev, părinți și profesori, care au fost alături de el în această călătorie. Colaborarea strânsă între elev, părinți și profesori este un exemplu de succes în educație. Ea demonstrează importanța susținerii și încurajării elevilor în explorarea și dezvoltarea pasiunilor lor.
Rezultatele remarcabile ale elevilor, precum Luca Mureșan, pun școala pe harta excelenței educaționale. Acestea demonstrează că elevii sunt capabili să atingă înălțimi înalte atunci când sunt încurajați să-și exploreze pasiunile și să își dezvolte abilitățile într-un mediu propice. De asemenea, astfel de realizări inspiră și motivează alți elevi să urmărească excelența în domeniile care îi pasionează.
Educația este cheia dezvoltării individuale și colective, iar performanța lui Luca Mureșan reprezintă un exemplu viu al modului în care investiția în educația tinerilor poate aduce beneficii atât la nivel personal, cât și la nivel social.
Felicitări lui Luca și tuturor celor care au contribuit la acest succes notabil, deoarece reprezintă un pas important în promovarea și dezvoltarea educației și competențelor în domeniul informaticii în România. Luca Mureșan este un exemplu demn de urmat pentru tinerii din întreaga țară și poate inspira o nouă generație de viitori informaticieni de succes”, este mesajul transmis de Colegiul Național Mihai Eminescu. 

9 comentarii

  1. ion Răspunde

    Felicitari !!!

    pacat de tinerii astia …
    majoritatea vor parasi Romania …
    asa e cand ne conduc incompetenti

    • România reală Răspunde

      Îmi spui și mie de ce să rămână în această republică bananieră? Noi după an jumate de conflict la graniță numai acum ne-am apucat să facem câte ceva pentru populație, adăposturi adică, la Tulcea! Poloneziii au mutat armata la granița cu bieloruși și ceva apărare antiaeriană (nici nu fac secret din asta) și atenție acolo nici nu zboară drone ca la noi în deltă! În orice domeniu nu reacționăm cu mare întârziere. Până să facem drumul expres vreo niște km amărâți la noi în județ ungurii fac sute de km de autostradă. Și asta în mai multe proiecte și an de an! Ce așteptări să mai ai și de la cine???? Sud-coreenii așa s-au făcut mari că i-au trimis pe tineri afară. Dar fiecare a venit obligatoriu înapoi din Japonia sau SUA sau Europa și a primit loc de muncă și țara s-a dezvoltat foarte repede. Noi zici că nici nu vrem asta. 😰

      • Ion Ion Răspunde

        Total de acord cu tine ..
        Aici la ce sa se întoarcă ??
        La o societate manelizată..condusă de niste incompetenți și hoți ??

      • Viktor Răspunde

        Și România dacă avea așa vecini că Bielorusia, sigur luau măsuri!
        Dar, șiner, nici Ungaria nu-i mult mai departe… Stat vecin și prieten, dar mereu cu brișca-n mâna!

        • 3,14 Răspunde

          Bielo-manivela dara si cu sineri, asa ziceam si yo. Sigur multe masuri cu…fara brisca in aceea mana. Da, de acord, ce mai. Noroc ca nu-i departe…

  2. Karolyi Răspunde

    Felicitări!

  3. Profesor Răspunde

    Felicitari.
    El sigur nu umbla acolo, exact vizavi de Liceul Eminescu la asa zis Mousse, piata de droguri..

  4. carcotas Răspunde

    La noi invatamantul e divizat in doua:(1) de performanta; (1) degeaba, Asa e si societatea, unii au si vor mai primi iar ceilalti isi iau lumea.n cap.

  5. GB Răspunde

    Felicitări olimpicului (copil din categoria celor supradotați) pe care școala doar trebuie să-l ghideze fără un efort deosebit (deci Eminescu nu prea are mare merite). Dar restul… ?! Are Eminescu acest nărav învechit care încet dar sigur îi provoacă decăderea (vezi rezultatele din ultimii 2-3 ani la Bac, locul 2 după Slavici). Și vorbesc în cunoștință de cauză! Fiică-mea a fost primul an de liceu la Eminescu… Decepție totală! atmosferă proastă /copii “răutăcioși”, furt de geacă din clasă cu jumătate “colegii” prezenți/evident după 2-3 zile apare geaca, cheile dar banii probabil sau dus vorba unuia “la Moose”, la toalete tot timpul “Ocupat” dar nu din cauza diareei anale ci mai degrabă, vorba printre elevi, bucale/orale de consum de țigări&droguri, corp profesoral “matusalemic” printre care și “dirigintele” blazat/sictirit cu un picior în pensie. Deci sau cam aliniat planetele pentru niște “ani de liceu” horror (prea multe emoții!!). Și colac peste pupăză ne cheamă la școală și profa de engleză, iar concluzia mea în urma discutiei a fost că Eminescu se ocupă doar de elite și restul… vorba dirigintelui sictirit, “sigur o să-și ia Bacul!”. Cee?! Evident al doilea an nu ne-a prins la “elitistul” liceu Eminescu, ci la mult mai colocvialul/normalul liceu Slavici. Da! a fost altceva! Profi tineri, inclusiv dirigintele, colegi de gașcă/prietenoși, adevărata atmosferă de “ani de liceu”, vorba mea “anii de liceu trebuie să fie cei mai frumoși ani din viața unuia adolescent! că după maturitate, responsabilitatea… sa dus copilăria! “. Iar în prezent fiică-mea e studentă la Arhitectura! No fi fost ea olimpică, dar nici de umplutură! Și mă gândesc cu groază dacă o lăsam/chinuiam la Eminescu (vezi clasa 12 B ce a terminat anul acesta unde niște beizadele au chinuit 4 ani o clasă întreagă și au terorizat/dat în judecată liceul) poate azi aș avea un copil “pierdut” (posibil pe șaua unei motociclete)!
    Așa că, Eminescu trezeștete!!! “Elefantul” e de mult în cameră! Ocupă-te de toți copiii și problemele lor că elitele își au drumul lor, cu sau fără tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.