Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Restaurant și magazin din județul Satu Mare, sancționate de DSVSA. Amenzi de 20.000 lei

Restaurant și magazin din județul Satu Mare, sancționate de DSVSA. Amenzile se ridică la 20.000 de lei. 

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 8 – 14 septembrie, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care – 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 lei, pentru 2 unități din care –  10.000 lei, pentru 1 restaurant + 10.000 lei, pentru 1 magazin alimentar, din localitățile Turulung – 1 și Satu Mare – 1, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 5 avertismente pentru 5 producători particulari, de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare și Carei  – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare va continua acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, boteze, precum și alte evenimente, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

 

4 comentarii

 1. Alergicul Răspunde

  Este cineva interesat sa cumpere cateva hectare de ambrozie (planta cea mai alergena) ?
  Se pot gasi la capatul centurii cateva hectare pe partea stanga si pe dreapta inainte de sensul giratoriu de pe iesirea din Satu Mare spre Botiz.

 2. Vasy Răspunde

  Ghici ghicitoare…. Cineva a fost amendat, dar nu zic cine…
  Care e rostul unei stiri de genul asta ?

  • Aldo Răspunde

   Rostul? absolut nimica, fabulatii. La fel ca stirile saptamanale cu perchezitiile aici, pe acolo, sume, arme, bani, droguri, bla bla, nimic concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.