Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

VIDEO. Cum pregătim copilul emoțional pentru prima zi de grădiniță sau școală

Ghiozdanul este aproape gata, hainele și încălțămintea nouă sunt și ele pregătite, dar cât de pregătiți sunt copiii emoțional pentru prima zi de grădiniță sau școală?! Pașii pe care îi face copilul din punct de vedere emoțional în prima zi de grădiniță sau școală sunt esențiali.

Psihologul sătmărean Rodica Lohan a vorbit despre cum pregătim un copil pentru acest moment, dar și despre cum să creștem un copil sigur de sine. Ea vorbește despre importanța validării emoțiilor copilului, dar și a părinților, fiindcă de acolo începe totul.

„Este important să nu ne vadă pe noi îngrijorați, făcându-ne probleme, pentru că ei, copiii, o să preia această îngrijorare și o să deducă faptul că experiența școlară sau la grădiniță este una stresantă”, precizează Rodica Lohan.

Psihologul sătmărean explică faptul că, înainte de toate, copiii trebuie învățați să își recunoască emoțiile. Fie că este vorba despre fericire, tristețe sau chiar furie, copilul trebuie să știe ce emoție simte și să învețe cum se manifestă aceasta, cum să o recunoască.

Un copil încrezător este un copil acceptat, în primul rând, acasă, mai explică Rodica Lohan.

Interviul complet îl puteți vedea în videoclipul următor:

 

Un comentariu

  1. Gheorghe Răspunde

    Cum, cum? Ca mai bine nu-l stresam si nici nu-l trimitem la scoala! Ce atata filozofie! Sa ramana prost ca tac-su.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.