Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

VIDEO. Cozma, despre Piața de Vechituri: E jale! Primăria să asigure condiții civilizate

Adrian Cozma cere Primăriei Satu Mare să ,,remedieze situația din Piața de Vechituri” și să ,,asigure un minimum de condiții civilizate”. Deputatul a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum se prezintă piața când vremea este una nefavorabilă.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,Comercianții, dar și clienții din Piața de Vechituri din Satu Mare simt pe pielea lor – la propriu! – ce înseamnă modernizarea în viziunea Primăriei Satu Mare. Au fost dărâmate vechile tarabe acoperite, fiind înlocuite cu niște tejghele improvizate, ca vai de lume, astfel că bieții vânzători sunt pur și simplu lăsați în bătaia vântului, a ploilor și nu peste mult timp, a ninsorilor. Așa cum era înainte, de bine de rău, Piața asigura o minimă protecție târgoveților.

Acum, e jale! Unde nu-i cap, vai de picioare, mai ales dacă ți le bagi în toată administrația locală! Somez Primăria municipiului Satu Mare să remedieze de urgență această neplăcută situație și să asigure un minimum de condiții civilizate pentru a se putea desfășura o activitate comercială normală, în cea mai veche piață a Sătmarului!”

15 comentarii

  1. S Răspunde

    Informare pentru deputatul supozitor cu un grad de cultura ridicat:

    *soméz v. tr. (fr. sommer, a face suma, adică „a porunci ultima oară, a adresa un ultimat”). Poruncesc în numele legiĭ: a soma un contribuabil să plătească biru. Poruncesc să facă ce zic eŭ, că de unde nu, ucid orĭ pedepsesc aspru: a soma un hoț să se retragă.

  2. 📺 Răspunde

    Se vede ca se aproprie anul electoral. A inceput latratul.

    • Florin Răspunde

      Hopa Adisor….iese din noi de la naftalină cu noi probleme pe care sigur le v-a rezolva…după alegerile pe care le v-a pierde lamentabil pe toate liniile, govorache îl trădează,ungurii nici nu vor să audă de el, restul nu m-ai contează…in concluzie așteptăm un 2024 explozibil pentru PNL&adrian cozma, țineți aproaie,nici nu știți ce pierdeți!!!:)))

  3. Lili Răspunde

    Parcă sunt și ceva probleme de proprietaate, despăgubiri etc.
    Poate ne spune primaria.

  4. S Răspunde

    Nicaieri in lume talciocurile nu sunt acoperite, am fost la multe . Scopul talciocului e sa-ti poti vinde bunurile personale in plus, ocazional, nu ca sa ai mese inchiriate si sa faci comert indiferent de vreme. Cand ploua stai acasa sau iti duci un pavilion. La momentul respectiv Primaria SM a explicat de ce mobilierul e fara acoperis, mobilierul poate fi strans ca sa faca loc altor activitati.

    Exemplu talcioc din Dresda:

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Talcioc#/media/Fi%C8%99ier:Dresden_Flohmarkt_Elbwiese.jpg

  5. Beny Kira Răspunde

    Piata de Vechituri trebuie vândută la un privat

    • Ionuț Răspunde

      Acuma că ai reușit să promovezi bacalaureatul anul acesta cu greu, dă-i și la facultate sau ai terminat-o înainte de liceu!?

  6. SupoziTHOR Răspunde

    Mă pedelustule, faceți voi cumva ceea ce a propus idolul tău, marinarul bețiv, să avem maxim 300 de parlamentari și să vezi cum vor fi bani la buget pentru orice!

  7. Ionel Răspunde

    Acel spatiu a fost mai bun inainte de renovare. Era si acoperit. Talcioc ca la Dresda nu se poate face ca nu e spatiu de intrat cu masini si aranjat frumos pe randuri. Practic am ramas cu ce e mai rau din ambele variante.

    • S Răspunde

      Pentru un balcanic desigur era mai bun, puteai sa scuipi coaja de seminte direct in noroi. Acum ca s-a facut canalizarea , s-a betonat si cuibul de lepra a fost desfiintat acuma nu-i mai bun.

  8. Tabu Răspunde

    RUMÂN s. (IST.) iobag, șerb, vecin, (rar) serv, (înv.) prost. (Țăranul dependent se numea „iobag”, în Transilvania, ~ în Țara Românească și „vecin”, în Moldova.)

  9. Costel Răspunde

    Sunt condiții civilizate !
    Parcările pentru autoturisme sunt insuficiente ,la asta nu s-au luat măsuri !?.

  10. Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

    Cred că sunt pe puțin 15 ani de când nu am mai fost pe acolo. E plin de punjabiști care vând articole contrafăcute “original” falsificate. Ce să caut acolo? Plus aglomerația de nedescris. Nu mă expun la pericolul să fiu ușurat la buzunar de careva mai rapid la degete. Cine e amator de așa ceva de aia merge că exact asta îi trebuie. Omul civilizat nu acolo cumpără. Înainte de a-mi sări pe cap am vorbit și cu alții care obișnuiesc să treacă pe acolo. Foarte-foarte rar găsesc ceva. Nu eu zic, ei au povestit. Atât am vrut să zic. Eu l-aș fi redus ca și spațiu la jumătate și în spațiul rămas aș fi amenajat parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.