Ultima actualizare: azi, 18:50

Locale

World Music Festival: ritmuri balcanice și mediteraneene în municipiul Satu Mare

Timp de 3 zile, parcul din jurul Turnului Pompierilor se umple din nou cu ritmuri balcanice, mediteraneene și speciale! După succesul primei ediții din 2022, în perioada 8-10 septembrie 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” readuce la Satu Mare cei mai cunoscuți artiști world music.

Cu ocazia World Music Festival, alături de artiștii autohtoni, vor evolua pe scenă la Satu Mare și muzicieni cunoscuți pe plan internațional, care vor încânta publicul cu melodii în ritmuri ce se îmbină din sinergia diferitelor culturi.

Fără îndoială, invitatul special al evenimentului din acest an este cel pe care-l putem recunoaște din filmele Emir Kusturica, Boban Marković Orkestar. Formația sârbă aduce la Satu Mare muzica gipsy plină de culoare și tradiție în același timp, inspirată de influențele balcanice redate de trompetă, ritmuri pe care e imposibil să nu dansezi.

Cei de la RotFront “Emigrantski Raggamuffin Kollektiv” ne încântă cu ritmurile colorate. O adevărată formație de petrecere est-europeană, care îmbină într-un mod eclectic unele dintre cele mai interesante stiluri muzicale, precum reggae, ska, punk, hip-hop și klezmer.

Lumea mediteraneană vine la Satu Mare prin artiștii formației Fanfara Station. Aceștia ne oferă o experiență complexă prin sinergia ritmurilor sud-italiene și nord-africane, muzică adusă publicului sătmărean în acest an pe scena World Music Festival.

Nataly Oryon este o cântăreață din Israel, care sosește la Satu Mare alături de trupa ei din sfera mediteraneană. Vocea ei minunată a cucerit deja numeroase inimi din întreaga lume. Melodiile interpretate la concertele ei sunt o combinație perfectă între linia sentimentală și impulsul dat de groove.

„Altfel” este ceea ce definește formația sibiană Domino. Unicitatea muzicii lor constă în varietatea stilurilor muzicale și a instrumentelor care se împletesc în toate melodiile interpretate de aceștia, instrumente precum țambalul, chitara bass, trompetă și tobele.

Дeva își va călăuzi spectatorii cu muzica sa deosebită pe meleaguri străvechi. Lumea muzicală a tinerei artiste de numai 23 de ani este inspirată din pulsul bass-ului, misticismul muzicii electronice și folkul maghiar.

Informați-vă, fiți la curent cu noutățile din lumea cultural-artistică și urmăriți World Music Festival, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” și Primăria Municipiului Satu Mare pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.