Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Bursa locurilor de muncă la Satu Mare. Absolvenții, chemați să-și găsească de lucru

Ca în fiecare an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare organizează o bursă a locurilor de muncă dedicată absolvenților de învățământ care are drept  scop satisfacția rapidă a cererii și ofertei de forță de muncă, în data de 27 octombrie 2023. Evenimentul va avea loc Casa de Cultură a Sindicatelor începând cu ora 09:00 și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Angajatorii își pot prezenta oferta locurilor de muncă vacante, au ocazia de a cunoaște direct viitorii angajați, ce își doresc aceștia și ce așteptări au de la un loc de muncă, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot testa piața muncii, pot afla care sunt meseriile cele mai căutate, care sunt competențele și abilitățile care cresc șansele de a obține un loc de muncă, pot negocia direct pachetul salarial.

Toți cei prezenți la bursă vor afla de la reprezentanții agenției județene pentru ocuparea forței de muncă, informații referitoare la facilitățile oferite de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă despre măsurile active, stimulente, prime oferite angajatorilor și persoanelor înregistrate în baza de date a AJOFM Satu Mare, dar și despre cursurile de formare profesională organizate  prin furnizorii de servicii specializate, acreditați.

La acest eveniment pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au un loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

Agenții economici care doresc să participe la bursă se pot adresa agenției locale unde vor depune oferta de participare.

Până la data de 24.10.2023 au fost contactate 210 firme, din care 31 de firme și-au anunțat participarea la bursă și oferă 188 locuri de muncă.

Principalele domenii în care sunt oferite locuri de muncă:

  • industria prelucrătoare 109 locuri de muncă (operator la prelucrarea maselor plastice, operator la roboți industriali, operator prelucrarea cauciucului, confecționer asamblor articole din textile, etc);
  • comerț 13 locuri (reprezentant vânzări, lucrător comercial, casier, prezentator produse etc);
  • construcții 15 locuri de muncă (zidar, zugrav, faianțar, inginer construcții industriale și agricole etc);
  • alte domenii 51 locuri de muncă (recepționer de hotel, operator introducere validare și prelucrare date, dispecer, conducător auto transport rutier persoane, inspector tehnic, mecanic auto, vopsitor auto, electrician auto, electromecanic etc).

Participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este gratuită atât pentru angajatori, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Un comentariu

  1. Esclava Isoura Răspunde

    Sa dati salarii si in Satu Mare asa cum se da in majoritatea tarii. Altfel mumu’.
    Salariul mediu net in Romania aproximativ 4600 lei in scadere la 4300. Totusi…de la 2000 la 4000 este o diferenta de nivel de trai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.