Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Cum alegi culoarea canapelei pentru a se potrivi cu interiorul livingului?

Plănuiești să renovezi și te întrebi ce culoare ar trebui să alegi pentru canapea, pentru a se potrivi cu interiorul? Aceasta este o sarcină dificilă, căci nuanțele prost alese sau combinate pot afecta negativ bunăstarea. Când va fi o canapea gri o alegere bună sau când ar trebui să îți îndrepți atenția, de exemplu, către un model verde sau maro?

Culoarea canapelei pentru living – cum o alegi pentru a se potrivi cu pereții?

Indiferent dacă înlocuiești canapeaua sau realizezi o renovare temeinică prin schimbarea culorii pereților, potrivirea culorii canapelei cu camera de zi este o sarcină foarte dificilă.

Prin urmare, înainte de a începe lucrul, merită să te familiarizezi cu roata de culori și să găsești nuanțe adecvate, care se vor combina și se vor potrivi între ele. Cum te poate ajuta roata de culori să alegi culoarea canapelei care să se potrivească cu pereții sufrageriei? Este foarte ușor. Paleta îți arată cum se combină culorile individuale, care nuanțe se armonizează unele cu altele și care contrastează unele cu altele. Acesta este cel mai bun mod de a afla ce canapele colorate se vor potrivi aranjamentului tău.

Ce culori și nuanțe pot fi amestecate și care nu în designul interior?

Modul în care combini culorile în apartament depinde doar de tine, desigur. Cu toate acestea, merită să îți amintești că livingul ar trebui folosit pentru odihnă și relaxare, așa că este mai bine să fii moderat și să nu exagerezi cu culorile.

Totuși, dacă vei ține cont de câteva reguli de bază, totul va fi mai ușor:

  • Potrivește diferite nuanțe ale aceleiași culori
  • Potrivește culorile pe părțile opuse ale roții
  • Potrivește două sau trei culori adiacente

Ce culoare a canapelei ar trebui să alegi pentru un living cu pereți albi?

Cei mai mulți oameni decid să vopsească pereții din camera de zi în alb. Nu este absolut nimic ciudat în asta, deoarece culoarea albă mărește optic spațiul și nu se demodează niciodată.

Cum să alegi culoarea canapelei sau a unui fotoliu balansoar pentru un interior alb? În acest caz, alegerea tapițeriei nu va fi o problemă, pentru că la fel cum albul merge cu totul, aproape orice nuanță merge cu alb! Roșul, verdele și fucsia vor funcționa de minune într-un living alb. Poți alege bleumarin, maro, nuanțe de gri și pasteluri.

Aspectul atemporal al camerei va fi asigurat în primul rând de o canapea neagră. Nuanța nu va fi prea mohorâtă dacă completezi compoziția cu câteva perne și decorațiuni colorate. În sufragerie, evită canapelele ecru și bej cu pereții albi, deoarece culorile deschise se îmbină cu restul împrejurimilor.

(Sursa de imagine: OOTIDI – stock.adobe.com)