Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Doi cetăţeni germani condamnaţi pentru înşelăciune la Satu Mare. Au cerut subvenţii pentru zeci de angajaţi

Doi cetățeni germani au fost condamnaţi, în această săptămână, la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, după ce au cerut subvenţii de peste 200.000 de lei de la statul român cu declaraţii false.

Conform informaţiilor PortalSM, inculpații au atestat în mod nereal, în declarații pe propria răspundere, că 51 de angajați din totalul de 68, respectiv 36 de angajați din totalul de 41, au avut o durată a suspendării contractului individual de muncă de minim 15 zile în perioada de urgență sau de alertă, în vederea decontării sumei de 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă, aferent lunilor iunie, iulie și august 2020. Toţi angajaţii sunt cetăţeni străini.

În urma acestor declarații, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Județeană Satu Mare a decontat către societățile reprezentate de inculpați suma totală de 203.096 lei.

Instanța a constatat că faptele inculpaților întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune și i-a condamnat la pedepse de 2 ani și 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani, pentru fiecare inculpat.

În plus, inculpații au fost obligați să plătească, în solidar, către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Județeană Satu Mare, suma de 203.096 lei, reprezentând prejudiciul cauzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Tribunalul Satu Mare.

2 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    La pușcărie cu ei!

  2. toți Răspunde

    Ba de ce nu-i faceți cetățeni de onoare????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.