Ultima actualizare: azi, 12:43

 

Locale

FOTO. Camion cu ”ajutoare” pentru copii, oprit în Petea. Era plin cu tone de deșeuri

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste șapte tone de produse second-hand provenite din Olanda.

Marți, 17 octombrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean olandez, în vârstă de 40 de ani. Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Olanda, cu care transporta articole second-hand provenite din Olanda. Marfa urma să ajungă la patru organizații din țara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate (îmbrăcăminte, mobilier, jucării) – în total 7.200 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (nu deține certificate de curățare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Vai dar ce insinuați și voi? Olandezii, buricul UE sunt stâlpii corectitudinii, ei nu fac niciodată așa ceva! 😱😉😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.