Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Fostă persoană fără adăpost a donat 10.000 de lei Centrului Social din Satu Mare

O fostă persoană fără adăpost a donat 10.000 de lei Centrului Social din Satu Mare. După ce a trăit o perioadă la Centrul Social de Urgență pentru Adulți, sătmăreanul a ajutat acum la renovarea fațadei clădirii.

,,Azi, la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – au avut loc o serie de activități dedicate oamenilor care nu au un acoperiș deasupra capului, celor 55 de beneficiari ai Adăpostului. Alături de beneficiari s-a aflat și sătmăreanul cu suflet mare care și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre. Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor”, informează Primăria Satu Mare.

În ultimii doi ani, 15 beneficiari ai adăpostului și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie. Alți patru au fost ajutați să se reintegreze în familie, iar trei beneficiari s-au mutat într-o locuință socială. În prezent, în Centrul Social de Urgență pentru Adulți se află 55 de persoane, 60% fiind persoane vârstnice, cu dizabilități sau pensie de boală, 30% persoane apte de muncă – din care 10% lucrează, iar celelalte sunt în căutarea unui loc de muncă și 10% sunt persoane cu probleme de dependență sau afecțiuni psihice, fără venituri.

În fiecare an, în 10 octombrie este marcată Ziua internațională a persoanelor fără adăpost.

Un comentariu

  1. Nagasaky Răspunde

    Un gest din suflet. Felicitări persoanei că a reușit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.