Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

FOTOGALERIE. Centrul Vechi din Satu Mare, închis total, începând de astăzi!

Centrul Vechi din municipiul Satu Mare este închis total, începând de astăzi, 3 octombrie, instituindu-se noi reguli de circulație în zona respectivă.

Mai multe echipaje ale Poliției Locale din muncipiul Satu Mare se află, astăzi, pe teren, pe străzile care au fost închise. Aceștia dirijează mașinile și le explică șoferilor care sunt opțiunile pe care le au, odată cu instituirea noilor reguli de circulație.

Regulile aplicate de astăzi sunt următoarele:

-restricționarea circulației rutiere în Piața Libertății, pe tronsonul dintre str. Păstrăvului și str. Cuza Vodă (latura de sud a parcului), cu păstrarea unui coridor de minim 3 m pentru circulația pietonală la limita clădirilor;
– ridicarea interdicței de circulație pe str. Mihai Eminescu, între str. Ioan Budai Deleanu și str. Cuza Vodă
-Instituirea interdicției de circulație pe str. A.I. Cuza între Piața Libertății și str. M. Eminescu, cu excepția riveranilor și a autovehiculelor destinate aprovizionării;
– desființarea stației de autobuz de pe str. Cuza Vodă, care se mută pe b-dul Transilvaniei
-Instituirea interdicției de circulație pe str. Decebal, între Sinagogă și Piața Libertății cu excepția riveranilor și a autovehiculelor destinate aprovizionării și instituirea opririi interzise pe partea stângă;
-Instituirea interdicției de circulație pe str. Păstrăvului, între str. Petru Bran și Piața Libertății;

42 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    UN MARE KKT, PE UNDE SA MAI UMBLI SI SA PARCHEZI IN ORASUL ASTA?!
    TREBUIA IN PRIMUL RAND SA SE FACA PARCARI SI PE URMA RENOVARI
    DAR PE PRIMAR IL DOARE UNDEVA !

  2. guie mabor Răspunde

    cand o sa vad turistii japonezi cu aparatele de fotografiat in mana , facand poze la pietonala lui Gabor o sa zic ca facut bine, dar pana atunci a distrus traficul din centrul orasului,a distus parcul, O idee utopică de grandomanie si de vanzare masica a betoanelor.
    GABOR A DISTRUS CENTRUL ORASULUI si nu il voi ierta pentru asta.

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      Practic el a făcut să fie centru nu autostradă. Bravo lui

    • Puie MSD și MNL Răspunde

      Doar turiștii japonezi merită să circule civilizat, prostule???
      MOOIE vouă ăstora care nu mai știți să mergeți decât cu mașina!!! Niște loaze graseeee!!!

    • Ciuciu Răspunde

      Mai muie! Nici in maaarele Bucuresti al tau nu umbla turisti japonezi, apoi aici. Nu mai poti sa bei pe terase facand laba holbandu-te la mamici tinere asa e mai muie?

  3. OmSucit Răspunde

    Bună gândire are cetățeanul, facem parcări și apoi închidem în jurul parcărilor pentru renovare nu?
    După mine nu ar avea ce căuta autovehicule în orașe. PUNCT!
    La uni le este greu să înțeleagă că se poate merge mult mai ieftin mai ușor, fără de stres oriunde dorești și fără mașină. Iar legat de parcare ce se crede ca se poate muta clădirile din loc pentru a face loc la și mai multe mașini în oraș. NU interzis complect, dacă vrei să fi și să ai copii sănătoși! Dacă nu continua să te stresezi în continuare pentru locuri de parcare și accesul până în ușă a mașini dvs. Îți va fi mai bine categoric, doar pentru dvs, mai cinteză de restul, NU cred!

    • cetatean Răspunde

      NU IN JURUL PARCARILOR TREBUIE INCHIS PENTRU RENOVARE, SE VEDE CA AI O GANDIRE SUCITA, TREBUIAU FACUTE PARCARI SUPRAETAJATE CA SI IN ORADEA, IN ZONELE STRATEGICE DIN ORAS SI PE URMA TE APUCI SA INCHIZI ZONA CENTRALA,
      IS CURIOS CATI OAMENI VOR IESI LA PROMENADA SI CATE TERASE VOR FI LA ANUL UNDE SA NE PETRECEM TIMPUL LIBER SI SA SAVURAM O MANCARE BUNA, CA IN ORASELE BUNE UNDE EXISTA IN CONTINUARE TRAFIC RUTIER SI ZONE PIETONALE IN TANDEM !

      • Satmarean 1 Răspunde

        @Cetatean. Fara masina nu poti sa mergi la terasa?Aaaa, trebuie sa vada lumea BMW-ul??!!!!!

      • Ciuciu Răspunde

        @cetatean
        Exact. Trebuiau facute parcari etajate ca in Oradea, dar pe Coica nu prea interesau parcarile. Asa ca acuma…. asta e, du-te pe jos pana se termina renovarea.

        • blablabla Răspunde

          Și actualul în 2 mandate ce a păzit? Că în afară de proiecte ici o piatră de temelie nu s-a pus în 7 ani pentru așa ceva! Și să nu uităm de stația de pe Fabricii care de mai bine de doi ani stă nefolosită. Ce fain, am cheltuit bani UE degeaba. Stai să vezi cu muzeul industrializării forțate! Numai blablauri și plăci de beton peste tot. Și piste de biciclete care duc de niciunde către nicăieri. Știu-știu nu ma viziune. Păi dacă nu fumez etnobotanice ca alții???

        • Hat Răspunde

          Giuzy e groparul orașul! Coica a fost executat rapid , dar pe Gabor pe când ? Aaaaa..e ungur ! Ăsta e bun indiferent ce face sau nu face ! Așa-i ?

  4. jean Răspunde

    Tabla de acces interzis de pe StrEminescu spre politie a fost ridicat dar indicatorul Obligatoriu dreapta vis a vis de biserica CALVARIA a ramas la locul unde a fost, ce sa inteleaga cinva care nu e din zona.

  5. Marius Groza Răspunde

    Când mergem în Oradea sau Timișoara admirăm pietonalele. În Satu Mare,
    ne dorim să mergem cu mașina până în magazin.

    • cetatean Răspunde

      DA, DAR EXISTA SI PARCARI SUPRAETAJATE!

      • citizen Răspunde

        Intreaba-l pe Cozma dc nu a vrut subteran….

        • România reală Răspunde

          Eu nu inteleg de ce se pedaleaza pe acest subiect. Aceea parcare care nici proiect nu avea si nici avize, absolut nimic doar asa o idee vaga ca ce bine ar fi. Nu se putea realiza fizic pana la finalul acestui an. De ce puneti botul la orice debiteaza cineva? Sunteti latratori de serviciu? Mai folositi-vă capul si la altceva decat sa va astupati orificiul bucal cu meniuri Mc! In paranteza daca se face centrul vechi pietonal atunci nu faci parcare dedesubt pentru că inevitabil acele masini care ar folosi parcarea subterana trebuie cumva sa intre si sa iese din parcari. Iar la iesire ia verificati si vor inainte de hauhau ce părevede normele ISU, de aparare civila și de restul si de siguranta in constructie nici nu mai pomenesc. Cinstit cati dintre hauhau cred sincer ca se putea face de la zero in 6 luni????? Voi ausiti ce spuneti? Da, se putea face dar nu la noi. Eventual in China sau la ruși.

          • rommania adevarata

            Se pare ca circuli numai prin rommania, asa ca mucles. Daca s-ar fi vrut se putea…

          • România reală

            Auzi tu. Eu am circulat in tari de car eventual numai ai auzit! In rest tu traiesti intr-o lume paralela. Adica sa zici ca nu ai proiect, nu ai avize si sa declari ca poti face parcare subterana in centrul vechi in rezervatie arhitectonica de categoria A unde iti trebuie avizul de la Ministerul Culturii si o granada de descarcari de sarcini arheologice. Tu de obicei cand vorbesti te auzi? Ia ibtreaba tu pe primasul nost cam cat s-a umblat dupa avizul de la Cultura pentru ca sa poata reabilita parcul din centrul vechi?

          • SeCeRe

            auzi la el “Eu am circulat in tari de car eventual numai ai auzit”.
            Defapt faci naveta intre Stâna si Soconzel.

          • România reală

            Greșit. În Soconzel odată am fost la ceva de recepționat dar în Stâna veci nu am fost. Nu mă provoca mucosule că îți trag pampersul tău uzat în cap.

          • @România reală

            Pe unde am umblat eu, tu nu ai obtinut viza. Daca esti asa umblat n-ai vazut nicaieri parcari subterane in orase precum Budapesta, Praga, Vienna, unde sunt cladiri și parcuri mai vechi ca in SM? Ca aici legislatia este doar pentru unii si in fuctie de cine intreaba, este o alta poveste.

          • România reală

            Asta care vrei să te cerți cu mine. Eu nu am timp de tine sau de alți frustrați. Așa este exact cum spui tu. Să fii fericit. Îți doresc să vizitezi ca și turist țările în care am fost eu. Ai mult de tras. Atenție, eu nu sunt căpșunar. Am încheiat discuția asta inutilă și sterilă cu tine, indiferent ce nume folosești. Că tot aceeași persoană ești.

          • @Romania reala

            Exact vezi-ti de treaba si nu sta pe net pe banii statului ca dupa IP reiese ca esti intr-o institutie publica. Nu te lauda cu excursiile facute pe banii statului.

          • România reală

            Potolește-te. Sunt acasă și lucrez pe calculator. Dar nici nu am obligația ca să-ți dau ceva raport. Acum dacă tu ai halucinații și plus te folosești de posibilitatea de a-mi verifica adresa de IP să-ți pice de bine. Îți sugerez să reverifici ce ai afirmat pentru că este total greșit. Și niște scuze de rigoare nu ar strica. Din simplul motiv că nu pot fi într-o instituție publică în timpul programului și să postez de pe calculatorul meu de bugetar. Pentru că nu sunt. În schimb tu sigur ești ceva special care bagă bețe-n gard și se crede cu mintea sa creață că mamă ce deștepți suntem. Află de la mine că nu ești. Că ți se întrezăresc epoleții dintre cuvinte.

          • @Romania…

            Ar fi ceva sa recunosti… ca doar nu esti prost :-)), tare ocupat poti fi…:-))))

          • România reală

            Apoi fix mă doare undeva de ce crezi tu. Eu știu că am dreptate și ce zic e corect. Apoi că tu ce întrezărești printre aburi iarăși e problema ta. Ce am afirmat așa este și puțin îmi pasă dacă tu crezi sau nu. Tocmai de aprobarea unui troll mai am nevoie?

          • @RR

            Să-i sugi pixul lui supozitorul!

    • Satmarean 1 Răspunde

      @Marius Groza. Bine punctat. Aici orice se face nu e bine si la altii este ok.

  6. Beny Kira Răspunde

    Foarte bine!

  7. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Foarte frumos și bine… Ciuda puturoșilor

    • comentator Răspunde

      No gata, acum si pe azi ai fost activ. Poti primi portia ta zilnica pentru linguseala. Apoi interesant va fi cand proprietarii de imobile din centrul vechi vor dori sa-si reabiliteze fatadele. Sunt curios.

  8. Vizionarul Răspunde

    Paranoia fără sfârșit UDMR cu orașe fără mașini,a ajuns la paroxism!Aceiasi emulație de rahat ! Bă tâmpiților una este sa reduci poluarea ,zgomotul și disconfortul și alta este ce faceți voi tâmpiților! Voi strangulați centrul principalelor axe de circulație de pe malul drept și astfel creati mai multă poluare,mai mult zgomot și maxim disconfort pentru tot centrul orașului.Autovehicolul este un atribut al progresului,da, încă este poluant,da, încă este in cantități prea mari,da, încă este folosit irațional,dar tocmai aici este miezul problemei tâmpiților,Transformați autovehicolul in ceva eficient pt. oras,Creați cu adevărat un oraș in mișcare ,nu un oraș cu pietonale gri și haos ,fum și zgomot lângă ele.Pe lângă faptul ca sunteți niște idioți cu spume,fără școala( universități private de prin Debrecen ) , fără cultura ( nici măcar cea istorică maghiara) ,fără nicio pregătire sau expertiza,doar diplome de cacat agățate pe pereți, nici nu faceți studii serioase de fezabilitate cu privire la infrastructura orașului și posibilitățile de dezvoltare sustenabile și ecologice.Voi aveți un singur scop,sa turnați cât mai mult Tarr beton pentru parandărăt și sa guițati ca porcii UDMR “orașe fără mașini “ ca așa ați văzut voi afara.Ați văzut pe dracu, dacă chiar căscați bine gura afara mai vedeați și altceva.

    • Spectatorul Răspunde

      Circula pe centura, n-am vazut centrul orasului de luni de zile ca n-am ce sa fac acolo. Cumparaturi nu, multe chestii s-au mutat pe mediul on-line, de ex: plati taxe, amenzi, etc. In Timisoara strazi intregi din centrul vechi sunt inchise de ani de zile…. Aici nici Chuck Norris n-ar face fata ca primar de SM, numai un behait continuu se aude din partea multor cetateni de satmar indiferent de ce se face.

  9. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Și dacă mai vociferăm mult se vor apuca de vopsit plăcile de beton în vrede. Dacă tot se vrea spațiu verde. Vai de mama ei de proiectare că ce s-a făcut și în centrul nou dar și aici sau în altă parte e JALE. Sunt curios cum vor rezista în timp cărămizile galbene de pe Ștefan cel Mare acum că nu va mai fi circulat cu vehicule. Uitându-mă cum se lucrează pe strada aia am așa o presimțire sumbră.😮😒

  10. Ionica Răspunde

    Asa ne trebuie, ca toti satmarenii doar fac reguli pentru cei ce locuiesc in centru, care nu au avut niciodata rezervare pentru parcare de resedinta, care vor asculta noptile bancurile porcoase de pe terasele cu indivizi ‘civilizati’ acompaniate de muzica tare. Vom pregati pentru turisti si formatia de cersetori ca pe cea de la politia locala nu putem ca nu sunt de gasit. Sper sa nu fie vreun incendiu, ca acces cucu, sa ne vindecam oasele afectate de cazaturile pe santier si va asteptam la inaugurare sa il ‘felicitam’ pe domnul primar ca mult bine a facut acestui oras. Asa sa ii dea si lui bunul Dumnezeu.

  11. Mihaita Piticu' Răspunde

    Pavajele de pe Stefan cel Mare nu is tare drepte….Oare o mai observat cineva?
    Nu vreau sa fiu carcotas dar pare ca is puse de mantuiala.

    • ECHIPA LUI GABOR Răspunde

      SE PARE CA DESI AU FOST PUSI SA CONTRAATACE, ECHIPA LUI GABOR A FOST DEPASITA DE SITUATIE. DESI E PLATITA CU BANI DE LA BUGET, ECHIPA DE IMAGINE A FACUT UN MARE KK MONGOL.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      L asta m-am referit și eu. Dar dacă continuăm să comentăm sigur se va găsi ceva lingău să ne spună că noi nu ne pricepem sau că așa este proiectul. Apoi dacă peste jumate an totul va trebui iar re-re-reabilitat vor zice că noi suntem de vină că de ce nu am sesizat asta de la început. Dar ai cui, aude cine trebuie?

  12. Câinele moare de drum lung Răspunde

    Prostul de grija altuia!

  13. Mitică Răspunde

    Să vă fie rușine idioții dracului!! Ați sufocat tot traficul rutier din oraș, e haos dimineața în centru când mulți ne ducem copiii la școală!! Ce mama naibii ați rezolvat că ați închis centru?? Cine e curios de un centru istoric idioților??? Cine vine să viziteze rahatul ăsta de oraș?? Sau este începutul orașului de 15 min, nu?? Ne vreți sclavii voștri supuși, să vă ia dracu de PNL, PSD iși UDMR, hoți împuțiți!! Să vă voteze dracu la anu, globalisti împutiti!!

    • Norick Răspunde

      Da’ ce treaba ai tu in centrul orasului cu vocabularul asta adusa din codru’ ??? 😛 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.